Ismert a középszakasz műsora

Továbbviszik a pontokat

43

Közzétette a Román Kosárlabda Szövetség a hazai férfi felnőtt bajnokság középszakaszának csoportbeosztásait és a műsort. A huszonegy csapatot az alapszakaszbeli helyezésektől függően három hatos és egy hármas csoportba sorolták, a VSK Csíkszereda a kék előjelűbe kapott helyet, amely a harmadik értékcsoportnak felel meg. A kék csoportba sorolt csapatok továbbviszik az alapszakaszban szerzett pontjaikat.

Nehéz, de nem elérhetetlen a VSK Csíkszereda továbbjutása

Lezárult az elmúlt hétvégén a hazai férfi kosárlabda-bajnokság első része. Az alapszakaszban huszonkét csapat küzdött három értékcsoportban, egy, a Cuza Sport Brăila azonban anyagi okokra hivatkozva visszalépett a középszakaszból.
A VSK Csíkszereda a C csoportban, azaz a harmadik értékcsoportban kezdte meg az alapszakaszt és a hetedik helyen zárt, a középszakaszban is a harmadik vonalban küzdhet a csapat, amelyet kék csoportra kereszteltek. Az, hogy menet közben változtak a kiírás szabályai, meglepett több csapatvezetőt is.
– Hétfőn késő este tette közzé a Román Kosárlabda Szövetség (RKSZ) a középszakasz menetrendjét, és bevallom, amikor megláttam, nagyon dühös lettem. Noha ebben az országban bármi történik, azon nem nagyon lehet csodálkozni, mégis meglepett, amit láttam – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, a kiíráson eszközölt változtatás hátrányosan érinti csapatát.
Az idény eleji kiírásban ugyanis az szerepelt, hogy az alapszakasz végén az A csoportból a piros csoportba jutó csapatok továbbviszik az addig megszerzett pontjaikat, ám a sárga, a kék és a zöld csoport tagjai nulláról kezdik a középszakaszt. Ehelyett a hétfőn közzétett program szerint csak a második értékcsoport, azaz a „sárgák” kezdenek nulla ponttal, mert a csoportot alkotó gárdák három különböző – A, B és C – értékcsoportból kerültek össze.
– A bajnokság közepén módosítottak a kiíráson, ez egyrészt nem sportszerű, másrészt egyes csapatok egész éves terveit húzta keresztül. Ha nagyon őszinte vagyok, akkor azt mondom, vérlázító az, ami történt – mondta a VSK Csíkszereda edzője.
A kiírás szerint a középszakasz végén az első értékcsoport (piros csoport) hat csapata mellé csatlakozik a második vonal (sárga csoport) első két helyezettje, ők játszanak majd a bajnokság rájátszásában az első nyolc helyért. A második értékcsoport utolsó négy helyezettjéhez pedig csatlakozik a harmadik vonal (sárga csoport) első négy helyezettje, akik a bajnokság rájátszásában a 9–16. helyéért vívnak. A 15–21. helyért pedig a harmadik vonal utolsó két helyezettje és a negyedik értékcsoport (zöld csoport) csapatai játszanak majd a rájátszásban.

Első két hely kizárva
A VSK Csíkszereda az alapszakaszt a C csoport hetedik helyén zárta hét győzelemmel és tizenegy vereséggel, azaz huszonöt ponttal. A harmadik értékcsoportot a Galaci Phoenix nyerte, ők jutottak fel a második vonalba, míg a Bukaresti Agronomia, a Kolozsvári Universitatea és a Bukaresti CN Aurel Vlaicu esett ki és alkotja a középszakasz negyedik értékcsoportját.
A középszakasz sárga csoportját a VSK Marosvásárhely kezdi az első helyről 35 ponttal (17/1), megelőzve a 31 pontos VSK Máramarosszigetet (13/5), a 29-29 pontos ACS Târgu Jiu-t (11/7) és VSK Focșani-t, a 26 pontos Bukaresti Rapidot (8/10), valamint a VSK Csíkszeredát (25 pont; 7/11).
– Az alapszakasz végén már úgy építettük fel stratégiánkat, hogy miként juthatunk innen is tovább. Erre jött az új kiírás, és gyakorlatilag esélyünk az első két helyre nincs, a harmadik-negyedikre pedig csekély. Marosvásárhely jó csapat, őket nehéz lesz legyőzni, és ahhoz, hogy valóban elérhető legyen számunkra a negyedik, azaz az utolsó továbbjutást érő hely megszerzése, hét győzelem kellene. Nem lehetetlen ez, de biztosan nagyon nehéz lesz – mondta Lászlófy Botond.
A középszakasz első fordulójában a VSK Csíkszereda az éllovas marosvásárhelyieket fogadja, a találkozót szombaton 17 órától az Erőss Zsolt Arénában rendezik.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek