Ismerkedés, tanulás

Diákkonferencia negyedszerre

89

Tapasztalatszerzési lehetőséget kínált a hallgatóknak a negyedik alkalommal megszervezett Gyergyói Diákkonferencia. Idén Magyarországról is érkeztek előadók.

Idén egriek is tartottak előadásokat. Tapasztalatszerzés Fotó: Lázár Hajnal

A Gyergyói Diákkonferen­cián a fő szempont a „gyer­gyóiság”, nem szak-specifikus a rendezvény – hangzott el szombaton a megnyitón. A Gyer­gyói Közösségi és Szociális Erő­forrásközpont által szervezett esemény célja, hogy a különböző szakokon tanuló egyetemi hallgatók jobban megismerjék egymást, szakmai érdeklődésüket, eddigi szakmai munkájukat, valamint segítséget nyújtson a gyergyói egyetemistáknak és frissen végzetteknek az elhelyezkedésben.
Dániel Botond szervező elmondta: a legelső rendezvényen szociális munka szakon tanulók tartottak előadásokat, azóta évről évre bővült a szakterületek és a témák száma. Idén már történelem, nemzetközi kapcsolatok, pedagógia, antropológia, szociálpedagógia, autómérnöki, matematika, környezetmérnöki szakon tanulók is adtak elő. Újdonság volt ebben az évben, hogy Gyergyószentmiklós testvérvárosából, Egerből is érkeztek résztvevők, az Eszterházy Károly Egyetem néhány tanára és hallgatója jött el előadást tartani.
A megnyitót követően az egri
dr. Hadnagy József tartott előadást az Eger egyik városrészében élő romák és nem romák példaértékű közösségi programjairól, tevékenységeiről. Egész nap érdekes előadásokat hallgathatott a közönség, a témák között volt például a nyári fesztiválok marketingje, egyetemisták szexuális szokásai, vezetéstámogató rendszerek, értékrendvizsgálat, vallási turizmus, pedagógia, testvérvárosi kapcsolatok, autonómia, anyanyelvhasználati jogok. Ez alkalommal újdonság volt az is, hogy nem vizsgaszerű volt a konferencia, a hallgatóknak nem kellett amiatt idegeskedniük, hogy jobbnak kell lenniük, mint társaik, díjazás nem volt, csak értékelés.
Dániel Botond elmondta, a konferenciák után követik az előadók pályáját.
– Jó látni, hogy ügyesen haladnak, és jó érzés, hogy kicsit a konferencia is hozzájárul szakmai fejlődésükhöz – fogalmazott a szervező.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek