Ismerkedés problémákkal, elképzelésekkel

73

Gyergyószentmiklósra látogatott tegnap Tóth László, Ma­gyarország Csíkszeredai Fő­kon­zu­lá­tusának vezetője, aki amellett, hogy helyi problémákkal és elképzelésekkel ismerkedett, a város kulturális, sport és egyházi képviselőivel találkozott. Mint mondta, nagy haszna volt a beszélgetésnek, mert mindegyik szegmensbe bepillanthatott.

Fontos az önkormányzatok­kal ápolt jó kapcsolat – fogalmazott Tóth László fő­konzul, majd részletesen beszámolt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának aktuális tevékenységéről, kezdve az anyasági támogatásokkal, a babakötvényen át egészen a választási regisztrációig. Minderről már részletesen olvashattak lapunkban.
A főkonzul ezek mellett a nemzetpolitikai támogatásokról is szót ejtett, majd a Gyergyószékkel kapcsolatos eddigi konkrét megvalósításokat és a további elképzeléseket ismertette. Említést tett a Figura Stúdió Színház háttéregyesületének 70 millió forintos támogatásáról, jelentős megvalósításként emelte ki, hogy Gyergyószentmiklós központtal hozzák létre az ökölvívó akadémiát, a további támogatásokat illetően pedig megjegyezte: a külhoni magyar óvodafejlesztési program kapcsán is több beruházás lesz a térségben, amelyek esetében a város sem képez kivételt.
Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán hangsúlyozta: nemcsak nyitás tapasztalható az utóbbi időszakban a magyar kormány részéről, hanem konkrét támogatásokban is a város mellé állt. Közölte: a célok között szerepel a konzulátusi napok megerősítése, ami azt jelenti, hogy havi legkevesebb két alkalommal célszerű lenne Gyergyószentmiklóson intézni az ehhez kapcsolódó ügyeket.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek