2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Iskolakezdési csomagot is osztanak

Tizenkettedik alkalommal hir­dette meg még július közepén a Dr. Verestóy Attila Alapítvány ösztöndíjpályázatát – mint minden évben – a megyénkben élő diákoknak. Idén is túljelentkezést volt, a kuratórium múlt héten hozta meg a döntést a kedvezményezettek névsoráról.

A megye minden szegletéből érkeztek pályázatok. Segítség a továbbtanuláshoz

A 26 középiskolás helyre 44-en, a 13 egyetemista helyre 45-en pályáztak a megye egész területéről – tájékoztatott Nemes Melinda ügyvezető igazgató. A programnak támogatói is akadtak, a főtámogató mellett ott van köztük a Bethlen Gábor Alap, a Csíkszentdomokosi Közbirtokosság és a László-Constr. Kft. A pályázók a nyertesek névsorát megtalálják az alapítvány Facebook-oldalán is. A középiskolás ösztöndíjasok a tanév ideje alatt havi 250 lejt, az egyetemisták havi 400 lejt kapnak.
Az alapítvány 3 kutatót is támogat. Báró Emőke Barátom a matematika, Vákár Zsanett-Krisztina Zsidóellenes intézkedések kommunikálása a sajtóban. A Szatmár vármegyei magyar sajtó (1940–1944) összehasonlító vizsgálata, és Bodor Katalin A szállóporok (PM10) és az időjárási paraméterek hatása a légzőszervi, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekre a Csíki-medencében című projektjével nyerte el a kuratórium bizalmát, ők egy éven át havi 500 lej ösztöndíjat kapnak.
Nemes Melinda arról is tájékoztatott, hogy lehetőségük lesz 24 iskolakezdő támogatás kiosztására is, összesen 13 800 lej értékben. Továbbá idén újra beneveznek a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Fuss neki! adománygyűjtő programjában, az ott összegyűjtött pénzalapot szintén hátrányos helyzetű diákok támogatására fordítják majd.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb