Iskolák jelentkezését várják

Élelmiszergyűjtési akció Csíkszeredában

257

A székelyudvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság intézményei számára Csíkszeredában. András Ervin, az egyesület alelnöke lapunk érdeklődésére elmondta: az oktatási intézmények közül egyelőre a Petőfi Sándor Általános Iskola csatlakozott a felhíváshoz, és várják a további jelentkezőket.

Civil támogatás intézményekben élő gyerekeknek. Tartós segítség Fotó: László F. Csaba

Székelyudvarhelyen már javában zajlik a tartósélelmiszer-gyűjtés a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság intézményei számára. Csíkszeredában még kezdeti fázisban van az akció. A Tegyünk Egymásért Egyesület kezdeményezésére jelenleg a Petőfi Sándor Általános Iskolában és a Power Huni fitneszteremben lehet adakozni, de a szervezők további intézmények jelentkezését is örömmel fogadják.
Lassan egy éve foglalkozik a sajtó a Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság újra meg újra felmerülő problémáival. Tavaly a Simó Megsegítő Egyesület szólított adományozásra magánszemélyeket, civil szervezeteket, alapítványokat, oktatási intézményeket, illetve cégeket, és ebben az évben is folytatódik ez a „hagyomány”. A Tegyünk Egymásért Egyesület akkor is élelmiszergyűjtésre buzdította az embereket, most is ezt tesszük a kobátfalvi református lelkész felhívására – taglalta András Ervin, aki kötelességének tekinti a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság intézményeinek segítését. – Én is ezen intézmények egyikéhez tartoztam, így különösen fontos számomra az ott élő gyermekek támogatása. Székelyudvarhelyen az iskolák többsége csatlakozott a gyűjtéshez, remélem, Csíkszeredában is számíthatunk az oktatási intézményekre és nem csak azokra – fogalmazott az egyesület alelnöke.
A felhívás keretében kizárólag tartós élelmiszereket gyűjtenek, tehát konzervet, étolajat, zacskós rizst, száraztésztát, kristálycukrot, búzadarát, pástétomot, margarint, tartós tejet, levesport és némi édességet. Érdeklődni a 0751–494957-es telefonszámon vagy a tegyunkegymasertinfo@gmail.com e-mail-címen lehet. Az akció október végéig tart.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek