Iskolaépítők nyomdokain

70

Huszonöt éve épült a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolának otthont adó épület. Az eseményre emlékezve pénteken, az Erőss Zsolt Arénában gyűlt össze az intézmény jelenlegi és egykori munkaközössége, diákjai.

Kerek évfordulót, az 1991-ben elkészült Decemberi forradalom utcai iskolaépület átadásának huszanötödik évfordulóját ünnepelte a hétvégén a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola. Az Erőss Zsolt Arénában zajlott pénteki ünnepség az iskola himnuszának eléneklésével kezdődött. Az iskola kórusát ez alkalommal a himnusz szerzője, Kacsó Márta nyugalmazott ének-zene szakos tanár vezényelte.
– Tanári pályám legszebb négy évét töltöttem ebben az iskolában, imádtam a tanári közösséget és szerettem a munkám. Voltaképpen a himnusz is az oktatási intézmény iránt érzett hálámból született – szólt az ünneplő közösséghez Kacsó Márta.
A Nagy Imre Általános Iskola építésére 1990-ben tett ígéretet a néhai László Pál, Csíkszereda akkori polgármestere, aki tartotta a szavát, és ennek köszönhetően 1991. április 13-án már gyermekzsivajtól volt hangos a Decemberi forradalom utcai épület.
– Köszönjük a néhai László Pálnak, hogy huszonöt évvel ezelőtt elkezdhettük itt a munkát. Hálával tartozunk ugyanakkor Mandel László volt igazgatónknak és Orbán László, valamint Téglás István aligazgatóknak. Mindhármukat bátran nevezhetjük iskolaépítőknek, hiszen saját kétkezi munkájuk nyomát is őrzi az épület – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Forró Gerda, a tanintézmény jelenlegi igazgatója. Köszönetét fejezte ki továbbá az intézmény jelenlegi és egykori munkaközösségének, illetve a szülőknek is, akikkel nagyon jó együttműködést ápol a tanári kar. Az épület fennállásának 25-dik évfordulója alkalmából emlékkönyvet jelentetett meg az oktatási intézmény.
– Az iskola az a törzs, amely az emberiség közös tudásának gyökeréből átadja a szellemi táplálékot a jövő generációjának. Fontos olyan hellyé tenné az iskolát, ahová a tanulók és tanárok nap mint nap szívesen jönnek, mert – ahogy egy bölcs mondás tartja – minden gyermek megérdemel egy elégedett pedagógust – osztotta meg gondolatait Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek