Iskola másként a domokosi negyedikesekkel

315

Tartalmas programban volt részük 2018. december 4-én iskolánk IV. A és IV. B osztályos tanulóinak.
Ezen a napon az Alutus Nyomda igazgatója és munkatársai nagy lelkesedéssel fogadták diákjainkat. A látogatás során nagyszerű bemutatót hallottak a gyerekek a nyomdászat munkafázisairól, betekintést nyertek a könyvnyomtatás érdekes világába.
Ellátogattunk a Hargita Népe szerkesztőségébe is. A napilap főszerkesztője és főszerkesztő-helyettese nagy részletességgel mutatta be a kíváncsi diákoknak az újság rovatait, az adatgyűjtés körülményeit és az 1968 óta nyomtatott lapszámok archiválási módját.


Természetesen a gyerekeknek a heti rendszerességgel megjelenő Aranyalma című gyerekoldal meg a sportrovat tetszett a leginkább. Elhatározták, hogy ők is diákújságot fognak szerkeszteni, hisz iskolai tevékenységük kapcsán nagyon sok tartalmas rendezvényről, versenyről, tanulmányi eredményről tudnának beszámolni.
Ez a különleges nap színházlátogatással zárult. A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata jóvoltából a negyedikesek megtekinthették a Csíki Játékszín előadásában Fodor Sándor Csipike, a gonosz törpe című mesejátékát, amely nagyszerű nevelőhatása mellett nagyon jó kikapcsolódást jelentett mindannyiuk számára.
Mindhárom helyszínen felejthetetlen élményben volt részük a gyerekeknek. Hála és köszönet mindezért az intézmény­vezetőknek!

Gáll Ida, Csíkszentdomokos

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek