Iskola és napközi otthon épül

64

Folytatja a csíkszentléleki önkormányzat a csíkmindszenti napközi és elemi iskola építését. A tanács által 2011-ben elkezdett, majd finanszírozás hiányában félbemaradt beruházást az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében fejezheti be az önkormányzat.

Elkezdett építkezés. Remény a folytatásra Fotó: Balázs Árpád
Elkezdett építkezés. Remény a folytatásra Fotó: Balázs Árpád

Pál Bíborka
pal.biborka@hargitanepe.ro
A738 négyzetméter alapterületű oktatási intézmény alapját már négy évvel ezelőtt elkészítette a csíkszentléleki polgármesteri hivatal, akkor 2013-ra tervezték az új épület befejezését, időközben azonban a kivitelezéssel megbízott építkezési vállalkozó csődbe ment, és a helyi tanács rendelkezésére álló pénzügyi forrás is elapadt.
– 2011-ben, miután felújítottuk az 5–8. osztályosok iskolaépületét, merült fel bennünk a gondolat, hogy a régi termelőszövetkezet épü­letében működő elemi iskolát is ki kellene költöztetnünk, és új, korszerű, a mai elvárásoknak megfelelő épületbe helyeznünk. A beruházást elkezdtük, de nem tudtuk befejezni, most viszont az Országos Településfejlesztési program keretében lehetőséget kaptunk erre – részletezte Pál Péter polgármester.
A községben jelenleg 37 óvodáskorú és 87 elemista gyermek tanul, a községvezetők szeretnék, ha a beruházásnak köszönhetően tovább nőne a helyi iskolákban tanuló gyermekek száma.
– Mindent megteszünk azért, hogy a városi iskolákhoz hasonló körülményeket biztosítsunk a községi iskolákban. Az elmúlt években nagyon sok család költözött a térségbe, őket is szeretnénk meggyőzni arról, hogy színvonalas és biztonságos tanintézményeink vannak – tette hozzá a polgármester.
Az új iskolaépületben négy tanterem, egy tanári, a napközis gyermekek ellátásához szükséges konyha, mellékhelyiségek és egy orvosi rendelő is helyet kapna, a beruházás egyelőre a közbeszerzési eljárás elején tart, Pál Péter szerint azonban év végéig kellene befejezni az építkezést.
– Múlt héten az önkormányzati testület elfogadta a közbeszerzési eljárás kiírására vonatkozó határozatunkat, ennek a lebonyolításától függően július végén, augusztus elején talán elkezdhetjük az építkezést – mondta lapunknak a polgármester.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.