ISK-kupa, huszonharmadszor

Mindhárom korosztályban indul az ISK-kupán a VSK Csíkszereda Fotó: archív felvétel
156

Két helyszínen három korosztályban összesen húsz csapat vesz részt mától péntekig Szé­kelyudvarhelyen az ISK-kupa lány-kézilabdatornán. A nemzetközi tornán Hargita megyéből három klub vesz részt.

Mindhárom korosztályban indul az ISK-kupán a VSK Csíkszereda Fotó: archív felvétel

Ma kezdődik és pénteken ér véget a 23. ISK-ku­pa lány-kézilabdatorna, amelyet a székelyudvarhelyi sport­iskola szervez. A nemzetközi torna két helyszínen zajlik majd, három korosztályban összesen húsz csapat harcol a pontokért. Két korosztályban nem számolnak eredményt. Hargita megyéből három klub indul a rangos viadalon.
Az ifjúsági III-as korosztály – 2003–2004-ben születettek – a székelyudvarhelyi sportcsarnokban játszanak, itt hét csapat küzd a pontokért. A tornán a CSM Bukarest, Kiskunhalas, a CSM Fogaras, a VSK Csíkszereda, az ISK Sepsiszentgyörgy, a Brassói Transilvania és a házigazda ISK Székelyudvarhely nevezett.
Az ifjúsági IV. – 2005–2006-ban születettek – és az ifjúsági V. – 2007–2008-ban születettek – korosztályok mérkőzéseit a Rákóczi Centerben tartják és nem számolnak eredményt, ebben a két korcsoportban a játékra fektetnek inkább hangsúlyt. Az ifjúsági IV-es tornán a CSM Bukarest I. és II., a Marosvásárhelyi Pegasus, Zetelaka, a VSK Csíkszereda, Ko­mánfalva és a házigazda ISK Szé­kelyudvarhely csapatai játszanak. A legkisebb korosztályban a hat csapat közül négy Hargita megyei, az ISK Székelyudvarhely két csapatot indít, mellettük a VSK Csíkszereda és Zetelaka, valamint a Marosvásárhelyi Pegasus és Ko­mánfalva gárdái vesznek részt a tornán.

A műsor
Az ISK-kupa Hargita megyei érdekeltségű mérkőzéseinek időpontjai
Ifjúsági III.: ma: VSK Csíkszereda – ISK Sepsiszentgyörgy (13), ISK Székelyudvarhely – Bukarest (14.15), VSK Csík – Udvarhely (15.30); holnap: Brassó – Udvarhely (13), Fogaras – VSK Csík (14.15); csütörtök: Kiskunhalas – VSK Csík (8), Udvarhely – Fogaras (9), VSK Csík – Brassó (14.30), Kiskunhalas – Udvarhely (15.45); péntek: VSK Csík – Bukarest (10.30), ISK Sepsi – Udvarhely (11.45).
Ifjúsági IV.: ma: Zetelaka – Udvarhely (11.15), VSK Csíkszereda – Bukarest II. (12.30), Bukarest I. – Zetelaka (13.45), Udvarhely – Pegasus (15); holnap: Pegasus – VSK Csík (10), Zetelaka – Bukarest II. (11.15), Kománfalva – Udvarhely (12.30), Zetelaka – VSK Csík (13.45); csütörtök: Pegasus – Zetelaka (10), Udvarhely – VSK Csík (11.15), Udvarhely – Bukarest II. (13.45), VSK Csík – Bukarest I. (15), Kománfalva – Zetelaka (16.15); péntek: Bukarest I. – Udvarhely (9), VSK Csík – Kománfalva (10.15).
Ifjúsági V.: ma: Zetelaka – VSK Csíkszereda (10), Udvarhely II. – Pegasus (11), Zetelaka – Udvarhely I. (12), Udvarhely II. – VSK Csík (13); holnap: Pegasus – Udvarhely I. (11), Udvarhely II. – Zetelaka (12), VSK Csík – Udvarhely I. (13); csütörtök: Kománfalva – VSK Csík (10), Pegasus – Zetelaka (11), Pegasus – VSK Csík (13.30), Kománfalva – Zetelaka (14.30); péntek: Udvarhely II. – Kománfalva (9), Kománfalva – Udvarhely I. (11).

Túl a felén
Az ifjúsági III-as korosztályban három megyebeli csapat is érdekelt az országos bajnokságban. A Gyergyószárhegyi Bástya, a VSK Csíkszereda és az ISK Székelyudvarhely a D csoportban szerepel, hármuk közül a szárhegyiek állnak a legjobban. A pontvadászat odavágói véget értek, a csapatok a két teremtornát is lejátszották, az elsőt tavaly november 30. és december 3. között, a másodikat pedig december 19. és 22. között. Ellenfeleinél egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a VSK Csíkszereda, hiszen az odavágók utolsó fordulójából a Szászsebes elleni találkozó elmaradt. A visszavágókat január 28-án kezdik meg a csapatok, az ISK Székelyudvarhely a Brassói Transilvania csapatát fogadja, míg a Gyergyószárhegyi Bástya Csíkszeredában a VSK vendégeként lép pályára.
Az odavágók és a két teremtorna – 18-18 mérkőzés – után a csoport élén három brassói csapat áll: a 43 pontos Corona, a 33 pontos ISK-Dinamo és a 30 pontos Transilvania. A negyedik helyen a Bástya áll 26 ponttal, ötödik Szászsebes, hatodik Fogaras 22-22 ponttal, hetedik az ISK székelyudvarhely 12 ponttal, nyolcadik a VSK Csíkszereda 10 ponttal. A csoport utolsó két helyét a 10 pontos ISK Sepsiszentgyörgy és a 8 pontos Tricolorul Breaza foglalja el. Érdekesség, hogy a sepsiszentgyörgyiek a pályán mindössze három pontot szereztek, de a magassági követelmények betartása miatt hét bónuszponttal jutalmazta őket a szakszövetség, a székelyudvarhelyiek pedig öt pontot kaptak pluszba, a csíkiak viszont minden egységüket a pályán szerezték meg, mivel ők nem részesültek a szabályok szerinti bónuszokból.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.