Irodalomtudományi szekció

Tudományos Diákköri Konferencia

45

Mit kutatnak a hallgatók a humántudományok keretében? A Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott öt, magyar és angol nyelven készült irodalomtudományi dolgozat egytől egyig érdekfeszítő volt. A szerzők különböző témákat boncolgattak, mint például női szerepek egy (vagy több) adott műben, ezenkívül, az elemi, valamint általános iskolások magyar tankönyveiben olvasható mitologikus elemek szerepét. Megtudhattuk azt is, hogy milyen mitikus jelentéssel bírhatnak bizonyos, a művekben felbukkanó helyszínek.
A bemutatók befejeztével min­denki felszusszanhatott egy kevés ideig, pontosabban az ered­ményhirdetésig, amire este hét órától került sor az egyetem Nagy­aulájában. A díjak kiosztása köbzen látni lehetett a boldogságot és néhány ember arcán a meglepettséget, végtére is mindenki nyert. Gazdagabbak lettek egy tapasztalattal, gyarapodott az ismeretük egy általuk választott témáról.
Nemcsak a résztvevőknek volt tanulságos a Tudományos Diákköri Konferencia, hanem nekünk, a közönség soraiban ülő hallgatóknak is.

Ágoston Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.