Iohannis az illegális erdőirtás felszámolása mellett foglalt állást

99

Klaus Iohannis államelnök a Környezetvédelmi világnapon az országban zajló törvénytelen erdőirtásra hívja fel a figyelmet és felszólítja a lakosságot, hogy vegyen részt az újraerdősítési programokban.

„Véget kell vetnünk az illegális erdőirtásnak és mindannyian részt kell hogy vegyünk a Románia újraerdősítését célzó programokban! Aktívan tennünk kell ugyanakkor a széndioxid-kibocsátás csökkentéséért, meg kell tanulnunk harmóniában élni a környezettel” – mutat rá üzenetében az államfő. Kifejti: a környezetvédelmi problémák határozott fellépést követelnek minden illetékes hatóságtól, hogy felszámoljuk a környezetszennyezést, az illegális erdőirtást. „Románia rendkívüli természeti kinccsel rendelkezik: szűz erdőkkel, ritka állatfajokkal, Európa más részeiben már eltűnt természetes élőhelyekkel. Ahhoz, hogy ezt a természeti gazdagságot megőrizzük, hatékony stratégiákra, koherens törvényekre, a természeti erőforrások felelős kezelésére, a nem szennyező iparok támogatására és zöldenergiák használatára van szükségünk” – teszi hozzá Iohannis.

Az államfő emiatt fontosnak tartja az ökológiai nevelést és a civil részvételt, és üdvözli a környezet védelmét szolgáló eddigi polgári kezdeményezéseket.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.