Intézkedések a megyei kórházban

Zarándokok kórházi ellátása

236

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesíthesse a Ferenc pápa csíksomlyói látogatására és az egy héttel később zajló pünkösdi búcsúra érkezőket – közölte az intézmény. Az előkészületek már hónapok óta zajlanak, ennek jegyében a kórház kiegészítette a gyógyszerkészletét és a fogyóanyag-készletét, kellő tartalékot halmozott fel ezekből.

Üres kórházi ágy. Remélhetőleg zarándokokkal sem „telik meg” Fotó: Kovács Hont Imre

Az érintett időszakban a megfelelő humánerőforrás biztosítása érdekében a kórház egyes osztályain bővítik az egyazon váltásban dolgozó alkalmazottak számát, és készenlétben áll egy további műszak létszámát kitevő orvos, egészségügyi asszisztens és kisegítő személyzet – áll a kórház szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében.
Leszögezik: május 27-e és június 9-e között a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban korlátozzák a krónikus betegek beutalását, az erre az időszakra előjegyzett pácienseket későbbi időpontra hívják vissza, amennyiben egészségi állapotuk ezt lehetővé teszi.
Az akkut eseteket továbbra is ellátják, az orvosi és sebészeti sürgősséget jelentő esetek vizsgálata és beutalása a megszokott kritériumok szerint zajlik.
Mától június 9-ig korlátozzák a kórház főépületében működő járóbeteg-rendelők tevékenységét is. Az ide előjegyzett pácienseket új időpontra hívják vissza. Azon betegek esetében, akiknél ez nem lehetséges, továbbá különleges esetekben és csak az említett időszakban, a vizsgálat az egyes osztályokon is megtörténhet.
Június 1-jén a pápalátogatás eseményének végéig a kórházban nem fogadják a sürgős eseteket a többi megyebeli kórházból, hanem más megyei kórházakhoz irányítják át ezeket. A két vallási eseményen résztvevők száma, illetve a kórházban működő Sürgősségi Betegellátó Egységnél (UPU) jelentkezők száma függvényében ez az intézkedés – szükség esetén és az érintett orvosi szakoktól függően – június 9-ig meghosszabbítható.
Június elsején ideiglenesen áthelyezik a Sürgősségi Betegellátó Egység bejáratát, ebben az időszakban a betegek a kórház főbejáratán át közelíthetik meg a sürgősségi osztályt.
A különleges helyzet szükségessé teszi a beteglátogatási idő korlátozását is: a pápalátogatás napján a kórházban szünetel a beteglátogatás.
Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere szerint a kórház megtette azokat az intézkedéseket, amelyeket ekkora horderejű esemény szükségessé tesz. „Remélem, hogy a zarándokok közül nem szorulnak majd sokan orvosi ellátásra, de szeretném leszögezni, hogy a kórház készen áll a szükséges segítségnyújtásra” – mondta a menedzser.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek