Interneten is foglalhatnak időpontot

Székelyudvarhely: bővült a polgármesteri hivatal online ügyintézési szolgáltatása

80

Múlt héten indult a székely­udvarhelyi polgármesteri hivatal újabb ügyintézést könnyítő szolgáltatása. Ezzel a fejlesztéssel immár hét irodába lehet otthonról vagy mobiltelefonról sorszámot, időpontot foglalni, ugyanakkor nyomtatványosztó gépet is üzembe helyeztek a hivatal folyosóján.

Egy gombnyomással beszerezhető a nyomtatvány. Egyszerűsítés Fotó: Nagyálmos Ildikó

Hivatalos dolgaink intézését szeretné megkönnyíteni a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal az új szolgáltatással. Időt spórolva, immár az interneten is foglalhatnak időpontot a vagyonkezelés, a mezőgazdasági iroda, az urbanisztika, a lakásalap, a helyi adók és illetékek, a szociális osztály, illetve az anyakönyvi hivatal szolgáltatásaihoz.
A sorszám igénylését a rendszer mindig az igénylés napján teszi lehetővé. Így nem szükséges a kapunál lévő sorszámosztó gépet használni, hanem rögtön lehet a keresett irodához menni, ahol a bejárat fölé elhelyezett képernyőn lehet követni, hogy hol tart az ügyfélfogadás sorrendje. Ez egyébként az online felületen is folyamatosan ellenőrizhető. Ezzel szemben az időpontfoglalás azt jelenti, hogy az ügyfél saját programjához tudja igazítani az ügyintézést, kiválasztva, hogy melyik nap hány órakor tud bejönni a polgármesteri hivatalba. A rendszer a megadott telefonszámra szöveges üzenetet küld a lefoglalt időponttal. Erről később emlékezteti is az igénylőt – tájékoztatott Zörgő Noémi sajtószóvivő.
– Szeretnénk, ha minél többen használnák ezt az új lehetőséget. Az első huszonöt e-ügyintézésen keresztül sorszámot vagy időpontot igénylő személy ajándékban is részesül – árulta el az önkormányzat munkatársa.
A felület a polgármesteri hivatal honlapján, az udvarhely.ro oldalon érhető el, az e-ügyintézés vagy az online időpontfoglalás gyorsgombokra kattintva.
Újdonság a bal épületszárny földszintjén üzembe helyezett nyomtatványosztó gép is, amelyet bárki ingyen igénybe vehet. Az érintőképernyős felületen ki lehet választani, hogy milyen nyomtatványra van szüksége az igénylőnek, és nyomtatás után azonnal kitölthető, így akár előre összeállíthatók az iratcsomók a különféle ügyintézésekhez.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek