Interaktív történelemóra a könyvtárban

66

Rendhagyó történelemóra keretében mutatta be szerdán az újonnan beszerzett technológiai eszközeit a Kájoni János Megyei Könyvtár. Az ókori Egyiptomról szóló órát Benedek Csaba, gyergyószentmiklósitörténelem szakos tanár, a Vaskertes Általános Iskola igazgatóhelyettese tartotta. Az eseményről Szilágyi Dalma-Orsolya számol be.

Fotó: László F. Csaba

Kájoni János Megyei Könyvtár és a Pro Libris Könyvtári Egyesület 2019-ben benyújtott és sikeresen elbírált pályázata révén IT-alapú eszközöket és korszerű oktatási szoftvert szerzett be a könyvtár a Bethlen Gábor Alap és Hargita Megyei Tanács támogatásával.
Az intézmény az Élményalapú tanulás a könyvtárban címmel induló program nyitóeseményét tartotta meg tegnap. A foglalkozáson a Nagy Imre Általános Iskola ötödik osztályos diákjai vettek részt. Az új okostábla, interaktív LED tábla és a Mozaweb elnevezésű oktatási szoftver segítségével élményalapú, innovatív tanulásba kóstolhattak bele a gyerekek.
Az ókori Egyiptomot választották a történelemóra témájának: 3D-s képeken, videókon keresztül nyertek betekintést az akkori világba. Információk, érdekességek hangzottak el a Nílusról, az egyiptomiak által kialakított öntözőrendszerekről, fáraókról, piramisokról, isteneikről, valamint virtuális sétát tettek az istenek csarnokába is. A diákok interaktívan vettek részt az órán, kérdésekre válaszoltak, illetve a szoftver által generált feladatokat is megoldották. Mint korábban beszámoltunk róla, pe­dagógusok előjegyzéssel ingyenesen tarthatnak bármilyen témában élményalapú, interaktív órákat a diákjaik számára a szoftver segítségével a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Az eszközök használatához bejelentkezés szükséges. Érdeklődni Kelemen Katalin könyvtárosnál lehet a 0266–371988-as telefonszámon.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek