Intenzív tesztelési tevékenység a csíkszeredai kórházban

1 276

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház több mint száz alkalmazottja és páciense számára végeztek koronavírus-tesztet hétvégén: az eredmények egy alkalmazott és két korábbi páciens fertőzését igazolták minderről közleményben tájékoztatta a Hargita Népét az egészségügyi intézmény. 

Illusztráció

A kórház kardiológiai osztályán tegnap befejeződött az összes bennfekvő beteg (ma reggel 16 pácienst ápoltak itt) újbóli tesztelése és minden eredmény negatív. Hétvégén letesztelték az osztály két korábbi páciensét és esetükben kimutatták a fertőzést. Az egyik érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, a másik beteg a csíkszeredai kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályán van. A kardiológiai osztály személyzetének újbóli tesztelése folyamatban van, a ma reggelig kapott eredmények mind negatívak.
Tünetek jelentkeztek nála, ezért tesztelték és pozitív lett az eredménye pénteken egy, a kórház gasztroenterologóiai osztályán dolgozó asszisztensnek, aki egy megfertőződött kardiológiai alkalmazottal ingázott együtt. Ennek nyomán a gasztorenterológiai osztály összes alkalmazottját, valamint a közelükben dolgozó ortopédiai osztály alkalmazottait tesztelték és minden eredmény negatív.
Koronavírus-teszteket végeztek a belgyógyászati osztály alkalmazottai és néhány betege számára is, miután egy, korábban a kardiológiai osztályon ápolt és fertőzöttnek bizonyult beteget – a kórházi koronavírus-fertőzések észlelése előtt – átutaltak erre az osztályra. A belgyógyászaton tesztelt betegek eredményei és az alkalmazottak eddig elvégzett tesztjei nem mutattak ki koronavírus-fertőzést. A belgyógyászat teljes személyzetének tesztelése ma este zárul.
A Csíkszeredai kórház főépületében működő osztályokon az elmúlt napokban összesen 23 személy – 17 alkalmazott és 6 páciens – koronavírus- fertőzését észlelték. A kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain ma reggel összesen hatvan személyt ápoltak, közülük ötven személy igazoltan fertőzött, tízen a fertőzés gyanúja miatt kerültek
kórházba. A tünetmentes és enyhe tüneteket produkáló fertőzöttek ellátásra létrehozott külső kórházi egységben 14 személy volt beutalva.

Folyatjuk a járványtani ankétokat minden fertőzött esetében és intenzíven zajlik a tesztelés. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, betegeinket maximális biztonságban láthassuk el és megvédhessük a kórház alkalmazottait – szögezte le dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.