Ingyenesen tanulhatnak

Utánpótlás-nevelés minisztériumi segítséggel a bowlingozóknak

231

Az országos bowlingszövetség ingyenes bowlingoktatást indított 14 év alatti gyerekeknek. A szaktárca támogatásával in­duló, országos utánpótlás-ne­velési programba várják az ér­deklődő gyerekek jelentkezését Csík­szeredában és Szé­kely­ud­var­helyen is.

Ismerkedés a bowlinggal. Jó dobás Fotók: László F. Csaba

Most kezd fellendülni Romániában a bowling versenysport, de gyerekhiánnyal küszködve ingyenes bowlingtanfolyamot hirdet a tavaly megalakult Román Bowling Szövetség. A „Bowlingozz ingyen” utánpótlás-nevelési program lényege, hogy bevonzza a tehetséges gyerekeket a versenyszintű edzésprogramokba. Ezért, elvileg ha 48 órával előtte bárhonnan bejelentkezünk legtöbb 3 gyerekkel a presedinte@frbowling. ro címre, vagy a 0741–028591-es telefonszámra, a szövetség kifizeti a kétórás pályadíjat és az edzőt az ifjúsági és sportminisztérium támogatásával.


Négy város bowlingklubja stabil partnere a programnak: Csíkszereda mellett Székelyudvarhely, továbbá Bukarest és Konstanca. Csíkszeredában a képzés helyszínéül szolgáló 300 Bowling Club önállóan is toborozta már a tagokat, és tegnap délután már össze is gyűlt itt szüleivel együtt az eddig feliratkozott 12 gyerek. Egyeztették az edzésprogramot, mely hetente minden hétfőn és szerdán 17–19 óráig tart majd – és a későbbiekben is lehet csatlakozni az előre bejelentkezőknek, Bonifert Gábor klubvezető- igazgató 0752–097600-as telefonján, aki az egyik edző is lesz Csíkszeredában kollégájával, Molnár Attilával együtt. Bonifert már 6 éve indította el a bowlingozást Csíkszeredában, és csapata 2011 óta az A-divízióban tartja magát: jelenleg negyedik helyen állnak a romániai rangsorban. Megkeresésünkre a program székelyudvarhelyi partnere, Verzár Lóránt edző elmondta: Székelyudvarhelyen iratkozni a 0740–093668-as telefonon lehet.


Értesülésünk szerint a bowlingszövetség összesen közel 250 ezer lejt kapott a szaktárcától, ebből 40 ezer lejes keretet fordítanak az idei évben csak az utánpótlás-nevelési programra.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.