2021, január 17, vasárnap.

Ingyenes felkészítők a pótérettségizőknek

Ingyenes érettségi felkészítőt tart matematikából és román nyelv és irodalomból a csíkszeredai Sapientia egyetem azoknak a fiataloknak, akik az őszi érettségin szeretnének diplomát szerezni. A román nyelv és irodalom felkészítők augusztus 10–14. között lesznek, egy héttel később pedig matematikából tartanak intenzív egyhetes gyakorlókurzust a vizsgázóknak.

A csíkszeredai Sapientia egyetem. Érettségire készítenek fel Fotó: Balázs Árpád
A csíkszeredai Sapientia egyetem. Érettségire készítenek fel Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]M[/dropcap]ivel a tanfelügyelőség kimutatása szerint a nyári érettségin a vizsgára jelentkezők egyharmada ért el átmenő jegyet román nyelv és irodalomból, matematikából pedig 76,05 százalékos volt az átmenési arány, a csíkszeredai Sapientia egyetem ingyenes felkészítőt tart az őszi megmérettetés előtt a pótérettségire készülőknek.
– Az egyetem oktatói egy-egy hét intenzív felkészítőt tartanak mindkét tantárgyból, elsőként augusztus 10–14. között román nyelv és irodalomból, ezt követően augusztus 17–21. között pedig matematikából – tudtuk meg a felsőoktatási intézménytől.
A gyakorlóhét során mindkét tantárgy elméleti anyagát átismétlik a résztvevők, illetve gyakorlatban is elmélyítik azokat.
– A felkészítők szerkezete nem változott a korábbi hasonló felkészítőmodulokhoz képest, reggel 9–10 óra között előadás várja a diákokat egy elméleti témában, majd ezt követően csoportos foglalkozások lesznek, az egyetemi hallgatók segítenek a felkészülésben – olvasható az egyetem közleményében.
Az ingyenes felkészítőkre a helyek száma nem korlátozott, így az érdeklődők nem kell előzetesen bejelentkezzenek a kurzusokra, elegendő, ha a felkészítők első napján megjelennek az egyetemen.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb