Ingyen wifi 9 településen

28

Az Európai Bizottság kihirdette WiFi4EU finanszírozási programjának pályázati eredményeit, amely szerint mintegy 2800 európai helység, köztük 224 romániai – ezen belül pedig kilenc Hargita megyei – település létesíthet ingyenes wifi-hozzáférési pontokat – közölte az uniós bizottság.

Az egész Európai Unió területéről beérkező pályázatokat az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége (INEA) bírálta el, amely az Európai Bizottság WiFi4EU programjának gyakorlatba ültetéséért felelős hatóság. Hargita megyéből egyetlen város, Balánbánya szerepel a pozitív elbírálásban részesültek listáján, további nyolc község – Csíkmada­ras, Csíkszentmihály, Csíkszentsimon, Gyergyóditró, Gyer­gyóremete, Ko­rond, Oklánd és Siménfalva – ugyancsak részesül a támogatásból. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesek lesznek, nem lesznek rajtuk reklámok, és használatukért a felhasználóknak nem kell személyes adataikat megadniuk.
Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a következő két évben további három pályázati felhívást hirdetnek meg a WiFi4EU kezdeményezés keretében. A következő felhívást 2019 elején teszik közzé.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek