Influenzában halt meg egy 13 éves fiú

17

Háromra emelkedett az influenza Hargita megyei halálos áldozatainak száma: legutóbb egy tizenhárom éves fiú hunyt el a betegség következtében.

Még mindig szedi halálos áldozatait az influenza, habár elviekben már hetek óta nincs járvány. A betegségnek idén eddig 128 halálos áldozata volt, az utolsó pedig ezen a héten hunyt el: egy 13 éves Hargita megyei fiú.
A fiú más betegségekben is szenvedetett, így nem közvetlenül az A típusú influenzába, hanem annak szövődményeibe halt bele – tájékoztat a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.
Az idei influenzajárványnak nem ő az első áldozata Hargita megyében. Február elején egy 67 és egy 65 éves krónikus betegségekben szenvedő asszony is életét veszítette. Mindketten a B típusú influenza szövődményeibe haltak bele.
Egy hónappal később március elején, egy 36 éves várandós nő is életét veszítette az influenza következtében, akit légzési elégtelenséggel szállítottak a csíkszeredai megyei kórházba, ahol az intenzív osztályon kezelték, de sajnos nem sikerült megmenteni az életét.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.