2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Indul az első teqball országos bajnokság

Székelyudvarhely ad otthont a hét végén a román teqball országos bajnokság első fordulójának. A történelmi sportesemény az ország egyetlen professzio­nális teqball-csapatának, a Székely­udvarhelyi Góbék Teqball Teamnek a kezdeményezésére jött létre, a legfontosabb cél a Magyarországról indult sportág széles körben való népszerűsítése.

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) támogatásával és a marosvásárhelyi Teqball Romaniával partnerségben szervezi meg Románia eddigi legfontosabb versenyét, a hazai teqball országos bajnokság első fordulóját Székelyudvarhelyen a Góbék Teqball Team. Az esemény premiernek számít, ugyanis először tartanak teqball országos bajnokságot Romániában.

Szombaton és vasárnap mintegy félszáz versenyzőt várnak Szé­kely­udvarhelyen a Városi Sport­csarnok melletti műgyepes pályára. Érkeznek Kolozsvárról, Zilahról, Nagyváradról, Székely­keresztúrról, és a helyiek rekordnagyságú csapattal vesznek részt a megmérettetésen – tudtuk meg Ilyés Szabolcstól, a Góbék Teqball Team vezetőjétől.

– Az egyéni versenyszámban 18 induló, a párosoknál tíz duó, míg a vegyes párosoknál 12 kettős képviseli a góbés színeket, összességében pedig 31 játékosunk vesz részt a bajnokság első fordulójában. Felvonul a teljes Góbék Teqball Team színe-java – közölte Ilyés, hozzátéve, hogy a fiatalokra is figyelve és egyre inkább bevonva a teqball világába nyolc ifjúsági korú játékost – 3 fiút, 5 lányt – állítnak csatasorba.

A bajnokság első, székely­ud­varhelyi fordulóján a teljes játékvezetői testületet ugyancsak a Góbék biztosítják. Ilyés Szabolcs elmondta, hogy a bajnokság az ő javaslatukra négyfordulós és decemberig jár le. A második fordulót Kolozsváron, a harmadikat Marosvásárhelyen rendezik meg, a negyedik helyszín még nem ismert.

– A nemzetközi eredmények mellett nagyon fontosnak tartjuk a sportág hazai népszerűsítését, a hétvégi sportesemény is ezt a célt szolgálja – mondta Ilyés. A Góbék Teqball Team győzelemre számít, az ország első és egyelőre egyetlen profi csapataként minél több versenyszámban szeretnék az első helyet megszerezni. Egyébként a Góbék két világbajnoki címével, négy világbajnoki bronzérmével és számos nemzetközi sikerével a világ jelenlegi legeredményesebb teqball-csapata – olvasható Facebook-oldalukon. Fiatal sportág a teqball, amely tulajdonképpen egy hat éve bemutatott magyar találmány, amely azóta elterjedt a világban, hazai népszerűsítése pedig Székelyudvarhelyről indult. Maga az „alapjáték” a futballhoz hasonlít.

Ilyés Szabolcs még elmondta, hogy a járványügyi szabályok miatt nézőket a pályán belül nem fogadhatnak a hét végén, de a kerítésen kívülről jól követhetők lesznek az események.


Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb