Indul a lelki egészségünk klubfoglalkozás

Még két hely van

64

A stressz kezelése, párkapcsolati döntések, szülői szerepek, a férfi és női identitás kérdése is terítékre kerül az idei első, lelki egészség megőrzését célzó klubtevékenység során Csíkszeredában. A KALOT Egyesület szervezésében pszichológusok, lelkészek és lelkigondozók segítik a jelenlévőket.

A KALOT Egyesület február 14-től pszichológusok, lelkészek, lelkigondozók vezetésével újraindítja a lelki egészség megőrzését célzó klubtevékenységet. A heti kétórás foglalkozások során többek között a stressz kezelésének, párkapcsolati döntéseknek, szülői szerepeknek, a férfi és női identitás kérdésének témakörével foglalkoznak.
Czenczer Jolán kapcsolattartó lapunknak elmondta: keresztény értékrendet közvetítenek, így a nagyobb ünnepek előtt megszervezik ezt a lelki megújulást elősegítő programot. Hozzátette: a jelentkezők vallási hovatartozástól függetlenül bekapcsolódhatnak a tevékenységbe.
– Tavaly az adventi időszakban, most pedig húsvét előtt indítjuk el a tíz héten át tartó foglalkozást. Minden alkalommal felkérünk egy-egy papot, aki tematikus gondolatokkal készül. Ezúttal Ft. Ilyés Zsolt plébános szól a jelenlévőkhöz – közöle Czenczer Jolán.
Mint megtudtuk, a tevékenység interaktív: a résztvevők nem­csak megfigyelnek, de be is kapcsolódnak az adott téma megvitatásába.
– Nemcsak egyházi elöljáró, hanem szakképzett pszichológusok és lelkigondozók is részesei a programnak. Az önismeret és a társas kapcsolatok fontos témakör lesz – avatott be a kapcsolattartó, hangsúlyozva azt is, hogy nem osztogatnak tanácsokat senkinek, mindössze empátiával fordulnak a jelenlévőkhöz.
A résztvevők korosztálya széles skálán mozog, 20-tól 60 éves korig egyaránt érdeklődnek az emberek. A programra összesen 20 hely van, és tegnapig 18 már betelt. A megmaradt két helyre a 0744–580375-ös telefonszámon, valamint a czenczerjolan@yahoo.com vagy az iroda@kalot.ro e-mail-címen jelentkezhetnek, illetve kérhetnek bővebb tájékoztatást.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek