Indul a Klassz-Tavasz

Változatos kulturális programok

385

Idén is megszervezi a Klassz-Tavasz Fesztivált a Gyergyó­szentmiklósi Művelődési Központ. Május végéig sokféle kul­turális program várja az érdeklődőket, lesz például könyvbemutató, néptáncegyüttesek lépnek fel, de lesz orgonakoncert és filmvetítés is.

Fülep Márk fuvolaművész szólóestje a zsinagógában Forrás: gymk.ro

Kulturális programokban gazdag rendezvénysorozattal köszönti a tavaszt a művelődési központ Gyergyó­szent­miklóson. Nagyon sokat kínál idén a fesztivál az érdeklődőknek, ugyanis egy-egy programon belül találkozhatnak többek között legendákkal, zenékkel, táncokkal vagy költészet és zene közös játékával – mondta Fórika Sebestyén, az intézmény vezetője.
Az első eseményt holnap tartják, Sántha Attila Bühnagy székely szótár című könyvét mutatják be 18 órától a művelődési központban. Több mint egyszerű szószedet: sok-sok szócikkből álló elbeszéléskötet, gyönyörű fotókkal illusztrálva – így jellemzik a könyvet, amelyet ezúttal a gyergyószentmiklósi közönség is megismerhet. A rendezvényen jelen lesz a szerző, valamint a kiadványban található fényképek készítői is.
A Bekecs Néptáncegyüttes Le­gendák kertjében című táncjátékát mutatja be április 18-án, amelyet elsősorban gyerekeknek ajánlanak. Ugyanazon a napon Eszencia című előadásával a felnőtteket is megszólítja a Bekecs. A darab Erdély néhány kiemelkedő tánchagyománnyal rendelkező településének, nagy táncos egyéniségének táncából építkezik.
Rákász Gergely április 23-án ad orgonakoncertet Gyergyó­szent­miklóson, az örmény templomban. A művelődési központ munkatársai szerint a koncert egyszerre kínál majd jól ismert klasszikus dallamokat, valamint friss érdekességeket, meglepő élményeket. A belépő ára 20 lej.
A május 11-re szervezett rendezvényen versek és zene, ballada és népdal találkozásának lehetnek tanúi az érdeklődők, Antal Sándor brácsaművész és Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondó előadásában Arany János versei és balladái csendülnek fel.
Az említettekről, valamint a többi programról részleteket a www.gymk.ro honlapon találnak az érdeklődők. Jegyeket a művelődési központ irodájában vásárolhatnak munkanapokon 9 és 16 óra között, helyet foglalni telefonon is lehet a 0266–361992-es számon.

Nagy Levente

A cikk a Hargita Népe április 4-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek