Indul a képzés

82

A napokban még jelentkezhetnek a tanfolyamra azok a Hargita megyei gazdák, akiket komolyabban is érdekel az ökogazdálkodás.

A Hargita megyei kezdő és gyakorló gazdák számára tervezett biotermelés, ökogazdálkodás képzését október 2-án indítja a csíkszeredai Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány – tudtuk meg tegnap dr. Máthé Emmától, az alapítvány gazdaképzésekért felelős vezetőjétől, az oktatási program lebonyolításában szakmai partnerként részt vállaló Székelyföldi Bio Egyesület elnökétől. A szakember megjegyezte: a négy hónapos, akkreditált ökogazdálkodási tanfolyam csíkszeredai ünnepélyes tanévnyitóját jelenlétével Tóth Katalin, a magyar Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára is megtiszteli.
Máthé Emmától megtudtuk, a szűk két hét múlva rajtoló biogazda-tanfolyamra eddig több mint húsz hallgató jelezte részvételi szándékát, de aki még nem tette meg, az se késett le semmiről: a betöltetlen helyekre jelentkezőket a következő napokban is, egészen a tanfolyam október eleji indulásának pillanatáig fogadják – tájékoztatta lapunkat Máthé. Az ökogazdálkodói tanfolyamra jelentkezni Máthé Emmánál a 0745–327972-es telefonszámon, illetve a mathe.emma@pahru.ro e-mail címen, vagy pedig személyesen az alapítvány csíkszeredai, Taploca út 20. szám alatti székhelyén lehet.
A képzésen a magyar Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően kedvezménnyel vehetnek részt a gazdák: a négy hónapos, emelt szintű, 240 órás elméleti és 480 órás gyakorlati képzés keretében a gazdahallgatók az általános és az ökológiai szemléletű állattartási, növénytermesztési és kertészeti ismeretek mellett a falusi vendéglátás, a géptan, a háztáji élelmiszer-termelés, környezetbarát hulladék-újrahasznosítási, illetve agrármarketing és vállalkozásvezetési, számviteli tudnivalókból is ízelítőt kapnak. A sikeresen vizsgázók a Hargita megyei munkaügyi hivatal által kiállított diplomát vehetnek át, amit – a gazda szakképzettségének igazolására – a különböző európai uniós farmfejlesztési pályázatok kapcsán is hasznosítani lehet – hangsúlyozta Máthé Emma.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek