2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Incze Mózes tárlata

A Magyar Festészet Napja alkalmából tegnap nyitották meg a baróti születésű, a magyarországi Isaszegen élő Incze Mózes kiállítását a Pál Galériában. A tárlat december elsejéig látogatható.

Hegedűs Enikő és Incze Mózes a tárlatnyitón Fotó: Györffy Ibolya
Hegedűs Enikő és Incze Mózes a tárlatnyitón Fotó: Györffy Ibolya

A Magyar Festészet Napja a festők patrónusa, Szent Lukács nevéhez fűződik. Ezt a napot Incze Mózes kiállításának megnyitásával ünnepelte tegnap délután a Pál Galéria.
– A képek szürke tónusai, melegnek ható árnyalatai, a naturalisztikus formák, a terek és tájak, főként pedig az ember meztelensége, csupán néhány eszköz használata mélyreható érzéseket juttatnak a felszínre – méltatta a festő munkáit Hegedűs Enikő művészettörténész.
Mint mondta, az alkotó munkáit a kiegyensúlyozott kom­pozíció jellemzi, megragadva a felszabadultság, a magány érzését, megtapasztalja az emberi korlátokat.
– A felülről érkező fények reményt közvetítenek – mondta –, a felszín színes tüneményei, de még az angyalszárnyak is mindennapivá válnak.
Ma ugyancsak a Pál Galériában 18 órától beszélgetést szerveznek a festőművésszel, életéről és munkásságáról vall majd az érdeklődőknek.

Györffy Ibolya

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb