Inasképző program indul

A munkaadó és az inas is jól jár

163

Inasképző programot hirdetett a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) a 16 évnél idősebb munkavállalók, valamint a munkaadók számára.

Szakmabeliektől tanulják a mesterséget. Képzés, munka, befektetés a jövőbe Illusztráció

Az ügynökség közleményében tudatta: az inasképzés mindkét félnek előnyös, a megkötött munkaszerződések alapján ugyanis a munkaadók havi 1125 lejes támogatást kapnak, a 2005-ben elfogadott 279-es sorszámú törvény előírásai szerint, míg az inas szakképzésben részesül.
A munkáltatónak ezzel együtt tehát előnye, hogy az inast a saját igényei alapján részesíti képzésben, juttatást kap a szerződés után, és esélyt is, hogy az inast később is megtartsa.
Az ügynökség közleménye szerint az inasok sem járnak rosszul, mert úgy szerezhetnek szakképzettséget, hogy közben dolgozhatnak. Ráadásul állandó, stabil munkahelyhez juthatnak a képzés befejezése után is.
Az inasszerződés tulajdonképpen sajátos, előre meghatározott időre kötött munkaszerződés, amely előírja, hogy az inas vállalja a szakképzést is a munka mellett, miközben a munkaadó elkötelezi magát amellett, hogy kifizeti az inas munkabérét és biztosítja számára a szakmai képzést is. Ezek időtartama egyébként a képzés szintjétől függ, a legalacsonyabb szintű képzés egy évig tart, a közepes szintű két évig, a magasabb szintű képzés három évet vesz igénybe.
Részletesebb tájékoztatást a www.locuridemuncaharghita.ro weboldalon kaphatnak az érdeklődők, vagy személyesen az ügynökség székhelyén (Csíkszereda, Testvériség sugárút 2. szám) a feladattal megbízott Ramona Bârsantól.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek