szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

In memoriam dr. Moran

Rendhagyóan meghatódtunk dr. Moran Claude János halálhírén. Hosszas betegség után Budapesten hunyt el 87 éves korában. Egy gyermekorvos lelkiismeretes munkája életre szóló nyomot hagy egy közösség egy város emlékében, emlékezetében. Nekem megadatott az a lehetőség, hogy kezdő orvos koromban személyesen megismerhessem, vele dolgozzak, tőle tanuljak. Ő volt az az orvos, aki nagyon szerette a hivatását, szerette a kisgyermekeket.
Szívügye volt a fiatal orvosok képzése. Soha nem felejtem el, hogy már akkor magunkra hagyott a kórteremben a csecsemőkkel vagy a kisgyermekekkel, és naponta számon kérte a tudásunkat. Bármikor segítette azt, aki kérdezett tőle. Nagyon sokan köszönhetik Moran doktornak az egészségüket és azt, hogy életben vannak.
Tudása szerénységgel, egyszerűséggel társult. Kollegái igen nagy elismeréssel voltak iránta, valamint tekintélyére, hiszen egy szótlan csecsemőt diagnosztizálni nagy felelősség. Ezt a hivatását gyakorolta egész életében. Tudományos dolgozatait többször mutatta be a megyében és külföldön egyaránt.
Visszaemlékezvén Moran doktorra, eszembe jut kedves közeledése a kisgyerekek felé, ugyanakkor a felelőtlen szülőt megszólította, és felhívta figyelmüket a konkrét feladatra.
Kifogástalan szakmaisága, a betegek szeretete megmaradt minden család emlékezetében, ahova eljárt.
Nyugodjon békességben!

Dr. Gáll Anna, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Előző cikkDalosok a Forgatagban
Következő cikkBorboly folytatná

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb