Ilyen még nem volt

Egyetemi diáknapok Csíkszeredában

372

Új helyszínen szervezi meg a Sa­pientia – EMTE Csíkszeredai Kara és a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat (HÖK) a 17. Sapientiás Egyetemi Diáknapokat május 22–27. között, amelynek idén a Friss tejgyár udvara is otthont ad.

A csapatok már felkészültek. MegHÖKkentő látványra számíthatunk Fotók: László F. Csaba

Az idei diáknapokra öt csa­pat (Vikingek, Re­cip­Ró­ka, GrizzlyBeers, Ala­deen­Madafaka, és Mekkelinni #Nem­kihányni) jelentkezett. A szervezők igyekeztek minél színesebb és újszerű programokkal készülni a versenyzők, résztvevők és érdeklődők számára. A rendezvény egyik fő támogatója a Double Rise Festival, anyagiakkal, díjjakkal és fellépők biztosításával járult hozzá a diáknapokhoz. Így a felejthetetlen hangulatról többségben magyarországi előadók gondoskodnak. Újdonságként megemlíthetjük, hogy Shiver – Románia egyik legismertebb lemezlovasa, aki már több külföldi fesztiválon is megfordult – Csíkszeredában először mutatja be egyéni szuper show-ját, ezzel zárva a pénteki minifesztivált.
– Idén megváltozott a paletta, változtak a játékok, új kihívásokkal készülünk a diákcsapatoknak. Logikai és fizikai megmérettetésekre egyaránt számíthatnak. Célunk, hogy szórakoztatást, kicsi pihenést és kikapcsolódást biztosítsunk a nehéz vizsgaidőszak előtt. A résztvevőknek lehetőségük van a szórakozásra, versenyre, győzelemre – válaszolta kérdésünkre Mihály Gergő HÖK-elnök.
Az eseménysorozat főleg a fiatalokat, a 18–35 éves korosztályt célozza meg. Az egyetemi diáknapok tegnap este vette kezdetét az egyetemen hivatalos megnyitóval.

Pap Levente dékánhelyettes megnyitója. Induljon a banzáj!

– A diáknapok az egyetemi élet érdekes színfoltja, hiszen a diákélet nemcsak a tanórákon való részvételből áll, hanem van közösségi élet is, amelyet a diáknapok jól ápol. Az idei rendezvény nyitottabb a külső személyek felé is. Ezekkel a nyílt eseményekkel nagy közönséget szólítanak meg. A szabadtéri koncertek és bulik hozzájárulnak az egyetemi élet pörgéséhez – fogalmazott köszöntőbeszédében Pap Levente dékánhelyettes.
A megnyitót követően zárt körű Retro Partyt tartottak a sa­pisoknak az egyetem étkezdéjében, ahol a jó hangulatért Ta­mashake gondoskodott.
Ma várhatóan 9 órakor kezdődik a 7. Haladjunk Együtt (indulás a főtérről, érkezés a Központi parkba), 15 órakor tartják a 4. Sapientia Grand Prix-t, illetve a Formula–1 – 2018 versenyt (Központi park). Este 11 órakor nyitóbulira várnak mindenkit a Grundba, ahol a magyarországi Drop The Cheese & ESD zenél.
A péntek a fesztivál és a szórakozás napja lesz, 13.30-tól várnak minden kedves érdeklődőt. Vetélkedők, tombola, sörsátrak, tanturmix, beerpong, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Road of Life, Raymi, Lotfi Begi, és végül a The Shiver Show várja mindazokat, akik péntek délután betérnek a csíkszeredai tejgyár udvarára.
Szombaton utómajális lesz Csík­somlyón, ahová az egyetem vezetősége is csatlakozik egy csapattal, és métában méretteti meg magát a diákcsapatokkal.
Vasárnap az eredményhirde­tésre és díjkiosztóra kerül sor, majd este a sapientiás hallgatóknak szervezett zárt körű bállal ér véget a rendezvénysorozat.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek