Illegális termékek a piacon

119

Kerüljék a bizonytalan eredetű termékeket – ajánlja az Országos Növényegészségügyi Hivatal.

Növekvő tendenciát mutat a hamisított és az országba illegálisan szállított növényvédő szerek, kemikáliák kereskedelme – figyelmezeti közleményében a gazdálkodókat az Országos Növényegészségügyi Hatóság Hargita megyei kirendeltsége.
A szakhatóság arra kéri a gazdálkodókat, hogy a szükséges nö­vény­védő szereket kimondottan erre a célra engedélyezett vegyszerboltokból, lerakatokból vásárolják. Emlékeztetnek, hogy Románia területén a növényvédő szereket csak azok a kereskedelmi cégek árusíthatják, amelyek a Megyei Növényegészségügyi Hivatal nyilvántartásában szerepelnek. A növényvédő termékeknek szerepelniük kell az országosan jóváhagyott (omologált) termékek listáján, különben nem alkalmazhatók az ország területén.
Tanácsos figyelni arra is, hogy a vásárolt növényvédő szereket olyan dokumentumok kísérjék, amelyek a termék eredetére, minőségére és szavatosságára vonatkoznak. Szükséges továbbá a megfelelőségi nyilatkozat (declarație de conformitate), elemzési közlemény (buletin de analiză), biztonsági adatlap (fișa tehnică de securitate) felmutatása.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 8-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek