Ikszelt a Vidi, de elmaradt az idegenbeli gól

Edzőcsere Kolozsváron

69

Nem múlt el következmények nélkül, hogy a Kolozsvári CFR gyenge játékkal hazai környezetben kikapott a svéd Mal­mötől a labdarúgó Bajnokok Ligája második körének odavágóján. A magyar bajnok Vidi ikszelt Bulgáriában, igaz, sokat nem kockáztattak.

Kovacsik ihletett formában védett Fotó: molvidifc.hu

A Vidi FC gól nélküli döntetlent játszott a bolgár bajnok PFC Ludogorec vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai, első mérkőzésén. A mérkőzés során sokkal többet volt a hazai csapatnál a labda, és értelemszerűen többet is próbálkoztak (16–2 a kapura lövési arány), de Kovácsik nagyszerű formában védett. A visszavágót jövő szerdán 21 órától rendezik Felcsúton, ám a párharc esélyese továbbra is a bolgár bajnok. A Vidi az előrefelé játékban kell módosítson.

Káosz Kolozsváron
A román bajnok Kolozsvári CFR idén nyáron kinevezett trénerének, Edward Iordănescunak mindössze három mérkőzés után kell távoznia.
Együttesével előbb megnyerte a Szuperkupát, majd a bajnokság új idényét döntetlennel kezdte, a BL-selejtezőben viszont hazai pályán 1–0-ra kikapott a svéd Malmötől. Ideiglenesen a kolozsvári klub legendás játékosát, majd másodedzőjét, Alin Minteuant bízták meg a magyar válogatott Lang Ádámot is foglalkoztató csapat irányításával. Mindeközben a klub vezetőségében is áll a bál, hiszen az öttagú elnökség már korábban is összekülönbözött. Iuliu Mureșan és Răzvan Zamfir korábban külföldi edzőt szerettek volna, míg Marian Copilu, Bogdan Mara, illetve Marius Bilaşco Iordănescut látták megfelelő szakembernek. Utóbbi távozásával az öttagú vezetőségből hárman távoztak. Amúgy a végleges edzői posztjára minden bizonnyal a csapat korábbi edzőjét, Toni Conceicaót nevezik ki, aki már Kolozsváron tartózkodik.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.