III. Hazulról hazaiaknak gálakoncert

Térségünk hírnevéért szervezett komolyzenei eseményre hívják a közönséget

1 210

Különleges élményt ígér idén is a szombat este 7 órától Csíkszeredában zajló Hazulról hazaiaknak elnevezésű komolyzenei gálakoncert, amelyen a magyarországi Virtuózok főbb tehetségeivel közösen lépnek színpadra az itthoni fiatalok. Az ArtStart4You Egyesület által szervezett programra máris kaphatók jegyek a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Harmadik alkalommal rendezi meg a tehetségek felkarolásáért önzetlen munkát folytató ArtStart4You Egyesület a Hazulról Hazaiaknak Gálakoncertet, amelyen ezúttal a Virtuózok tehetségkutatóból megismert erdélyi és székelyföldi tehetségek mellett a fiatal, anyaországi művészek közül is színpadra állnak néhányan.
A hagyományokhoz híven idén is a Csíki Kamarazenekar kíséri a fiatal tehetségeket, karmesterük pedig a műsorvezetői vénával is rendelkező Bolyky Zoltán lesz, aki, a szervezők ajánlása szerint, a tőle megszokott könnyed, zenei konferálásával vezet végig minket ezen a nagyszabású esten – fogalmazott lapunknak a szervezők részéről
dr. Molnár Csaba, Molnár Levente Liszt-díjas bariton édesapja.
Mint mondta, a család és segítőik hisznek abban, hogy „az erdélyi, székelyföldi tehetségeinket is megilleti a nemzetközi színvonalú mesterkurzusokon és koncerteken való részvétel”. Mivel az egyesületi és pályázati forrásaik szűkösek, ezért az ügy támogatóinak külön hálásak azért a segítségért, amely révén a kitűzött, és a művészeket megillető színvonalat biztosítani tudják a tehetségek számára. Bíznak abban, hogy további nagyvonalú hazai támogatók is segítségére sietnek a vállalásnak, „hogy közösen tudjuk megmutatni a klasszikus zene, illetve fiataljaink tehetségén keresztül hazánk, népünk és magyarságunk mivoltát”.
A Bethlen Gábor Alap által támogatott koncert fellépői Molnár Levente mellett a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett párját, Mester Viktória mezzoszopránt is hallhatja a közönség. Az ifjú tehetségek közül fellépnek: Ioni Eduárd, Ioni Renáta, Mészáros Levente, Nagy Krisztina, Török Ákos, Petres Lajos Tamás, Jakab Roland, Fazakas Tamás, Pethő Rebeka, Máthé Izabella, Sass Barbara, Szüts Apor, Lugosi Dániel Ali, Szabó Réka, Bonino Anna-Sofia, Bácsy-Schwartz Zoltán, Kovács Gábor. A koncertet ezúttal is egy egyhetes mesterkurzus követi Borospatakán, amelyen a Molnár család és Megyimóreczné Schmidt Ildikó elismert szaktekintély mellett nagy számban vesznek részt fiatal, magyarországi zenészek is.
– Célunk, hogy az új generáció kapcsolatát erősítsük, és lehetőséget adjunk tapasztalatcserére – hangsúlyozta lapunknak dr. Molnár Csaba.
Mint ismeretes, Csíkszereda és az RMDSZ által is támogatott, Molnár Levente világhírű operaénekes által megálmodott projekt célja egy olyan magyar komolyzenei elit kialakítása, felnevelése, amely nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az itthon fölnevelt zenei tehetségek révén Székelyföld és Erdély elfoglalja az őt megillető helyét a világ kulturális vérkeringésében.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.