szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

II. Pegazus esettanulmányi verseny: A szülőföldön maradást szorgalmazzák

Dolgoznak, tanulnak és tanítanak – fogalmazta meg a cég ars poeticáját Pál Dénes tulajdonos

Az idén 25 éves Melinda Impex és Instal vállalkozás október 18-án szervezi meg a II. Pegazus esettanulmányi versenyt 10-11. osztályos diákok számára. A rendezvény fő célja a székelyföldi fiatal tehetségek felkutatása, akiknek a cég ösz­töndíj-lehetőséget is kínál a jövőben.

Az idei ünnepi rendezvénysorozat záróakkordjaként egész napos vetélkedőt szervez székelyudvarhelyi központjában a Melinda Impex és Instal. Ezúttal Udvarhelyszékről hívtak meg diákokat és tanárokat, a vetélkedő célja a tehetséges fiatalok felkutatása, akiknek nem csupán ösztöndíj-lehetőséget ajánlanak fel továbbtanulás céljából, hanem munkalehetőséget is biztosítanak a jövőben, tanulmányaik befejezése után. Amint a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott: a nagyvállalat a szülőföldön maradást és boldogulást szeretné elősegíteni ezekkel a tevékenységeikkel. A versenyre nyolc – öt székelyudvarhelyi és három székelykeresztúri – iskola csapata nevezett be.
András Lehel, a Melinda Instal vezérigazgató elöljáróban a 25 éves cég idei eseményeiről számolt be dióhéjban: tavasszal fotókiállítást, koncertet, konferenciát szerveztek, időkapszulát helyeztek el a vállalat székhelyén, amelyet majd az 50 éves évfordulón nyitnak ki. Emlékkönyvet is kiadtak, amelyben a cég életének fejlődését mutatják be, ugyanakkor fő támogatói voltak a városi tömegfutásnak.
Albert István, a Melinda Steel vezérigazgatója a vetélkedő kapcsán elmondta: a 2016-ban megszervezett első versenyhez képest történt némi változás, ugyanis míg az egyfordulós volt, az októberben sorra kerülő kétfordulós verseny lesz, amely során valós vállalati problémákra szeretnének a verseny segítségével is megoldási javaslatokat találni. Az első fordulóban a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy a digitális világban az ilyen jellegű tudásukat is kamatoztatni tudják. Az első feladatsor a Melinda Steel életében felmerülő problémákra keres megoldást, ezt a feladatot szeptember 26-ig kapták meg a versenyzők elektronikus levélben, amelynek megoldásait október 11-ig küldhetik be, ez a végleges pontszám negyven százalékát teszi ki. A második fordulóra 18-án kerül sor, és öt óra áll a diákok rendelkezésére, hogy megoldják a feladatsorokat és elkészítsenek egy képes bemutatót.
A vállalat néhány munkatársa arról beszélt, hogy ők hogyan kerültek a céghez és miként találták meg a számukra legmegfelelőbb munkahelyet.
Pál Dénes tulajdonos az egész országra kiterjedő munkaerőhiányra hívta fel a figyelmet, s elmondta, míg régen a szülők fizették a gyereknek az inasiskolát, most ők vállalják fel ezt a feladatot, hogy lehetőséget biztosítsanak azok számára, akik itthon tervezik a jövőt.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb