Igyekeznek megtartani vendégkörüket

Szépségipari szolgáltatások a járvány idején

449

Nehéz volt az újraindulás a szépségiparban tevékenykedő embereknek: az első héten szó szerint megrohamozták a szalonokat, utána pedig hirtelen lecsökkent a vendégek száma. Többen is megfontolták, hogy árkedvezményeket adjanak, viszont az alapfelszerelések drágulásával nekik sem érné meg.

Visszatért a vendégek egy része a műkörmösökhöz            Fotó: Szilágyi Dalma Orsolya

Még nem jött vissza a teljes klienskör, de jelentkezett néhány új vendég, és bizakodom, hogy hamarosan minden a régi lesz – mondta Hajdu Enikő székelyudvarhelyi manikűrös. A máskor mindig majdnem teli határidőnapló még kissé foghíjas, hiszen a bezártság ideje alatt sokan kénytelenek voltak visszatérni az úgymond natúr körmökhöz, maradnak még azzal, és – mint a szakember fogalmazott – bizonyára vannak, akik anyagi nehézségek miatt kénytelenek lemondani a szolgáltatásról. Néhányan félnek is a fertőzés lehetőségétől, volt olyan kliense is Enikőnek, akin jól látszott, hogy mennyire ijesztő számára a koronavírus-járvány. A manikűrös biztosított: bár eddig is különös figyelmet fordított a sterilizálásra, fertőtlenítésre, ezt most még magasabb szinten teszi. Megjegyezte viszont, hogy nem is olyan könnyű valóban hatásos, jó minőségű fertőtlenítőszereket, védőfelszerelést beszerezni, és a jó terméknek jó ára is van.
− Sok kliens érdeklődött, hogy esetleg nem csökkentenék az árakon. Igazából ha szeretnék sem tudnék csökkenteni, mert a mindennapi, higiénikus munkához szükséges eszközök nagyon megdrágultak, árcsökkentéssel pedig egy idő után már nekem sem érné meg – mondta Garbea Renáta csíkszeredai manikűrös.
Hozzátette: első héten rengeteg vendég volt, de mára már nagyot csökkent ezeknek a száma. Van, aki fél, és még mindig nem mer kimozdulni, viszont sajnos van, aki most nem tud erre is pénzt áldozni. De minden rossz ellenére a pozitívumot is felfedezte Renáta: elmondása szerint sokkal több a türelme minden egyes vendéghez és mindenkire sokkal nagyobb figyelmet tud szentelni ebben az időszakban.

Sokan otthon folytatják munkájukat
Nem volt egyszerű az újrakezdés, több tényező hozzájárult ehhez amellett, hogy a klienskör is megcsappant. Többek közt a készleten lévő kozmetikumok egy részének a szavatossága időközben lejárt, a több hónapos pénzkiesés mellett ezek is terhelték a vállalkozók költségeit. A családi vállalkozást vezetők ugyan részesültek segélyben, a kft.-tulajdonosok nem kaptak támogatást. Az iskolai kényszerszünet is megnehezítette a szülők dolgát, a gyermekfelügyeletet megoldandó, sokan nem is tudtak visszatérni dolgozni.
Udvarhelyen több szalonból kijelentkeztek a kozmetikusok, masszőrök, körömépítők, hiszen a megcsappant bevétel miatt nem tudják fizetni a bért. Voltak szalonok, ahol a karantén ideje alatt is elkérték a helyiség bérét. Legtöbben otthonukba kényszerültek, otthon fogadják és próbálják kiszolgálni a klientúrát. Főleg a manikűrösök, pedikűrösök, masszőrök körében gyakori az otthoni munkavégzés.
– A törzsvendégek nagy része visszatért, viszont érezhető a visszaesés. Az elmúlt években kialakult, hogy nyár elején számos vendégem érkezett külföldről, ők most nem jönnek. A nyári időszakban a turistaforgalom is egy-egy kicsit hozzátett a bevételhez, de idén erre sem számíthatunk. Nem érezzük azt a folytonosságot, ami eddig jellemezte a mindennapjainkat – mondta Boros Cecília kozmetikus.
A termékforgalmazók is panaszkodnak, hogy a tavalyi évhez viszonyítva jóval kevesebb terméket rendelnek a szépségiparban dolgozó szakemberek.
A jövőben a szépségszalonok működési engedélyét is nehezen lehet majd megszerezni, hiszen olyan normáknak kell megfelelniük, amit legtöbb helyen képtelenség megvalósítani, vallják a szakmában dolgozók.
− Örülök, mert ebben az időszakban is van igény az általam nyújtott szolgáltatásokra. Úgy gondolom, ez annak köszönhető, hogy tevékenységem nemcsak egy területre korlátozódik, hanem széles skálára terjed ki, kezdve az alapkozmetikai szolgáltatásoktól – szemöldökszedés, arcápolás, gyantázás stb. – egészen a modern, újszerű szolgáltatásokig – szempilla-hosszabítás, -dúsítás, microblading szemöldök-tetoválás, alkalmi smink – vélekedett Szabó Henrietta csíkszeredai kozmetikus és sminkes.
Hozzátette, hogy a jövőre bizakodóan gondol, és bízik benne, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba és újra teljes erőbedobással dolgozhatnak. Fontos, hogy ne veszítsék el motivációjukat ebben az időszakban sem, és folyamatosan a tőlük megszokott színvonalat tudják nyújtani munkájuk során.

Tartották a kapcsolatot állandó vendégeikkel
Konditerem, csoportos aero-
bikórák, gyógytorna, masszázs, fodrászat, manikűr, kozmetika, szolárium, ezenkívül gyermektorna, angolnyelv-oktatás, karate, bokszakadémia – ennyiféle szolgáltatás állt le egy gyergyószentmiklósi komplexumban a karantén kezdetén.
– A gyermekeknek szánt tevékenységek az iskolák bezárásával értek véget, a többi szolgáltatást március 18-án állítottuk le, miután fertőtlenítettünk minden helyiséget. Ugyanekkor, a nehéz időszak végére készülve elindítottunk egy kezdeményezést, amelynek értelmében 15 igazoltan egészségügyben dolgozó személy választhat kedvére és ingyenesen egy nálunk létező szolgáltatást – mondta érdeklődésünkre Lukács Orsolya tulajdonos.
Az itt dolgozó 22 alkalmazott esetében éltek a házon belüli munkanélküliség lehetőségével, így mindenki visszatérhet dolgozni a munkahelyére. Lukács Orsolya elmondása szerint végig tartották a kapcsolatot állandó vendégeikkel, ez fontos megerősítés volt számukra, azt üzenve, hogy szükség van a szolgáltatásaikra.
A szépségápolási „részleg” az előírásoknak megfelelően már május 15-én újraindult, a szükséges óvintézkedések betartásával.
– Örvendünk, hogy újra dolgozhatunk: a higiéniai előírások nem jelentenek újdonságot számunkra, hiszen eddig is fertőtlenítettük az eszközöket, felszereléseket és a bútorzatot, amit a sterilizálófüzetbe vezettünk be. Ami most újdonság, hogy vigyáznunk kell a programálások kapcsán, hogy a kliensek ne találkozzanak egymással, kevesebb vendéggel dolgozunk – tudtuk meg Ilyés Ildikó, Pötyi fodrásznőtől.
Arra a kérdésre válaszolva, hogyan fogadják a vendégek az újfajta helyzetet, Ilyés Ildikó elmondta: megértőek, betartják a szabályokat és örülnek, hogy ismét igénybe vehetik a szolgáltatásokat.
Június 15-től a további szolgáltatások újraindítására készülnek hatalmas izgalommal.
– Nem okoznak különösebb nehézséget az alkalmazandó előírások, hiszen rendszabályzatunkban eddig is benne volt a rendszeres fertőtlenítés, ezek az eszközök vendégeink rendelkezésére álltak a járvány előtt is: most még nyomatékosabban kérjük és várjuk el tőlük ezek használatát. Talán ami nehézséget fog okozni, az az öltözők és a zuhanyzók korlátozott számban való használata, de több odafigyeléssel megoldjuk ezt is – zárta mondanivalóját Lukács Orsolya.

A fodrászok is örvendenek a kuncsaftok visszatérésének                                                 Fotó: Lukács Orsolya

Új kérdésekre kell választ adni
A karanténidőszak vége, a munkához való visszatérés azonban nem mindenkinél történik ugyanúgy, ahogy abbamaradt. A jelenleg is érvényben lévő korlátozások miatt Molnár Köllő Emese, aki gyógytornászként és masszőrként dolgozik, betegeinek csak egy részét tudja fogadni. Az otthonában kialakított helyiségben a munkájához szükséges eszközök mellett most már a fertőtlenítőszerek és maszkok is kiemelt helyet kaptak.
– Mivel csoportos foglalkozásokat továbbra sem lehet tartani, marad az egyéni foglalkozás. Elsősorban a gerincproblémákkal küzdő gyermekek kezelését folytatom, a több hónapos kiesés okozta problémákat igyekszem orvosolni. Emellett jönnek felnőttek is, sokkal többen, mint a járványidőszak előtt, amiből arra következtetek, hogy jelentősen megnövekedett a stresszfaktor a mindennapjainkban – mondta a szakember.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.