2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Igyekeznek behozni a lemaradást

Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila több újdonságról számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján: ingyenesen biztosítanak formanyomtatványokat az éjszakai kijáráshoz, bővítenék a városi tömegközlekedésben a járatsűrűségét, illetve jobban odafigyelnének a hóeltakarításra. 


Már ettől a héttől kezdve a városháza online felületén − www.szereda.ro − is elérhetővé válnak a koronavírus-járvány körüli számadatok, hangzott el a sajtótájékoztatón.

− Közöljük a városban jegyzett pozitív esetek számát, illetve a megyeszékhely szín szerinti besorolását is. Fontos megjegyeznem, hogy mindezzel nem helyettesíteni szeretnénk a megyei bizottság kommunikációját, hanem felelősségteljesen tájékoztatni a városlakókat, azért, hogy ezáltal ők is minél felelősségtudatosabban cselekedjenek – mondta Korodi Attila.

A városháza összesen 30 ezer kétnyelvű, éjszakai kijárás esetén kötelezően kitöltendő formanyomtatványt helyez el Csíkszereda 52 különböző helyszínén. Mint megtudtuk, ezek a nyomtatványok mind forgalmas helyeken lesznek hozzáférhetők: az élelmiszerüzletekben, üzemanyagtöltő állomásokon, az autóbusz- és vonatállomáson, a plébániákon és némelyik gyógyszertárban is.

Mint mondta, eddig az oktatási intézmények maguk pályázhattak európai uniós pénzekre elektronikai eszközök beszerzése céljából, most ezt a szerepet az önkormányzat vette át. 

− Bonyolultabb a pályázási rendszer, nem biztos, hogy minden iskolában megfelelően tudják előkészíteni a dokumentációt. Nem szeretnénk, ha emiatt esnének el az iskolák az effajta támogatási lehetőségektől. Bár januárig nyitottak ezek a pályázási lehetőségek, máris néhány hetes lemaradást kell behoznunk – emelte ki a polgármester. 

A hóeltakarításért az Eco-Csík fog felelni, a munkát pedig november 15-től kezdik. A hóeltakarítás a városban február 28-ig, Hargitafürdőn pedig március 15-ig fog tartani.

– Mivel a legtöbb panasz Csi­bá­ból, Erdőaljáról és Szécsenyből érkezett, ezért azokra a városterületeknek idén még nagyobb figyelmet szentelünk – tette hozzá Korodi.

Mint mondta, idén is elérhetővé teszik a városlakók számára a hókotrók helymeghatározás (GPS) alapú nyomkövetését, és várják majd a visszajelzéseket, ha esetleg nem megfelelőképpen végzik a munkát. 

A Csíki-Trans Kft.-vel va­ló egy­ez-

­tetések után több városi buszjárat is meghosszabbított útvonalon fog közlekedni: a délutáni csibai járat Erdőaljáig közlekedik majd, illetve Csobotfalván mindkét járat a település végéig fogja szállítani az utasokat. Mint megtudtuk, a téli idény kezdetével a hargitafürdői járatok száma is bővül majd a hétvégi napokon. 

Az autóbusz-társaság jármű hiányában nem tudja megszervezni, hogy járatot biztosítson Szécsenybe, ezért megpróbál ebben segítségére lenni az önkormányzat, hogy tudjanak beszerezni egy használt buszt.


Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb