Így beszélünk mi

82

Aláírtátok már a szindikátlistát? Tudjátok, azt, ahol a rosszul kiszámított szporok (fizetési járulékok) ügyében indított pert lehet támogatni. Mindenki ellenőrizze le a csénépéjét és a buletinszámát is, mielőtt aláírná.
Emlékeztek bizonyára, hogy a múlt gyűlésen megalakultak a komissziók, most elhoztam a tagságról szóló decsíziókat, ezeket is alá kell írni minél hamarabb. Készítsétek el idejében a plán dé aktivitátét, és kérlek, ne felejtsétek el, hogy a félév végén raportot is össze kell állítani a komissziók tevékenységéről!
Láttam, hogy a kondikában sok az üres hely, aki nem vezette be rendszeresen az óráit, tegye meg sürgősen.
Itt az ideje a grados és defes doszárok összeállításának is (az érthetőség kedvéért: grad – szakmai fokozat, def – a véglegesítő vizsga magyarosított rövidítése, avagy rövidített magyarosítása), kifüggesztettük a tanáriban a listát, hogy milyen papírokat kell összegyűjteni, ott van a leadási határidő is. Ugyanott megtaláljátok a preinspekciók és inspekciók időszakát is, sőt később a pretranszferrel, versenyvizsgával kapcsolatos információk is ide kerülnek fel.
Kedves kollégák, nemcsak a vizsgákra készülőknek, hanem mindenkinek legyen rendben a portfóliója! Tényleg ne hiányozzon egy dokumentum se, mert jön a RODIS, ARACIP stb. ellenőrzés (iskolai minőséget vizsgáló bizottságok), a tanfelügyelőség vagy a minisztériumi brigád, s aztán ki tudja, mi lesz…
Örülök, hogy a másodikosoknál ilyen sok az efbé és a bé (nagyon jó és jó minősítés, ismét magyarosított rövidítés, avagy rövidített magyarosítás esete forog fenn) a naplóban. Kérem a tanítókat, tanárokat is, hogy rendszeresen írják be a jegyeket az ellenőrzőkbe, hogy a szülők ne csak a szemeszter végén szembesüljenek gyermekük tanulmányi helyzetével. Apropó, felírtam az üzenőtáblára, hogy a bándelicseu megérkezett, ott van mindenkinek a kontján, lehet szólni a szülőknek.
Kedves olvasóink, fiktív jegyzőkönyvet, bocsánat, procsészvérbált olvashattak egy képzeletbeli tantestületi ülésről, amely hatalmas nyomokban valóságelemeket tartalmaz. Mert így beszélünk mi, pedagógusok (is) a gyűléseken, szünetekben a mindennapi dolgainkról.
Hajrá, magyar anyanyelvhasználat!

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.