Igényelni kell a kedvezményt

55

Kedvezményesen autóbuszoz­hat­nak Gyergyószentmiklóson az idős személyek, míg a fogyatékkal élők és gondozóik számára ingyenes a tömegközlekedés. A támogatott és ingyenes jegyeket a polgármesteri hivatal szociális osztályán igényelhetik az érintettek.

Fogyatékkal élők ingyen, nyugdíjasok fél áron utazhatnak Fotó: Nagy Levente

Sok olyan lakója van Gyergyó­szentmiklósnak, akik számára idős koruk vagy egészségügyi problémák miatt nehéz a városban való közlekedés.
A helyi önkormányzat elsősorban az idős vagy fogyatékkal élő személyeken szeretne segíteni, hogy a városon belüli közlekedéshez kedvezményesen vehessék igénybe a tömegközlekedési eszközöket – írja közleményben a városháza.
Az önkormányzat 2016-ban kötött 5 évre szóló szerződést a városi autóbuszjáratokat működtető céggel, ennek értelmében bizonyos kategóriákba eső lakók ingyenesen, mások kedvezményesen közlekedhetnek. A fogyatékkal élő felnőttek és gyerekek, valamint gondozóik, a veteránok és özvegyeik, a volt politikai foglyok és a város díszpolgári címmel vagy Pro urbe díjjal kitüntetett lakói ingyenesen utazhatnak az autóbuszokon. Mindazok, akik betöltötték 65. életévüket, fél áron vehetik igénybe a tömegközlekedést.
Fontos tudnivaló, hogy a támogatott és ingyenes jegyeket igénylés alapján osztják ki, az érintettek a polgármesteri hivatal szociális osztályának Kárpátok utcai székhelyén nyújthatják be igénylésüket.
2017-ben egyébként összesen 4392 ingyenes és 2386 kedvezményes jegyet bocsátottak ki. Ezeket 144 személy vette igénybe, 54 fogyatékkal élő városlakó, 4 veterán, valamint 86 nyugdíjas.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek