2021, január 18, hétfő.

Igényelhető a Szülőföldön magyarul támogatás

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a 2016/2017-es tanévre szóló Szülőföldön magyarul program, nevelési, oktatási valamint tankönyv- és taneszköz-támogatását. A pályázatokat január 31.–március 17. között lehet eljuttatni ajánlott küldeményként, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének csík­szeredai irodájának címére.

Idén az oktatási-nevelési támogatás összege 22 400 forint, a hallgatói ösztöndíj értéke nem változott, maradt a 2800 Ft-nak megfelelő lej – olvasható a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Szülőföldön magyarul pályázati felhívásában.
A 2016/2017-es tanévre szóló támogatás hivatalos felhívása tegnap jelent meg, a meghirdetés idejével párhuzamosan január 31-től indul a program, az érintettek március 17-ig postázhatják igénylésüket az RMPSZ Szülőföldön magyarul – Pályázati Iroda, 530300 Csíkszereda, 1.sz. Postahivatal 19. sz. Pf. Hargita megye címre.
Nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülnek az óvodáskorú gyermekek, akik akkreditált, magyar nyelvű óvodába járnak, az általános és középiskolás tanulók, akik az 1998. augusztus 31-ét követő időszakban születtek és magyar nyelven tanulnak. Egyedi elbírálással kaphatják meg a pénzügyi támogatást a fakultatív magyar nyelvű oktatásban tanuló fiatalok, az opcionális magyar nyelvű oktatásban részt vevők, a sérült és halmozottan sérült magyar nemzetiségű kiskorúak, akik magyar nyelvű intézményben járnak fejlesztő foglalkozásra.
Elesnek a támogatástól azok a diákok, akik a 2016/2017-es tanév első félévében több mint 50 igazolatlan hiányzást gyűjtöttek össze vagy a magyarórák több mint 10 százalékán igazolatlanul hiányoztak.
Az igényléshez a következő iratok szükségesek: egy megfelelően kitöltött adatlap, amelyet a szülők megkapnak a gyermek oktatási intézményében vagy letölthető a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról, a szülő érvényes személyazonosító okiratának a fénymásolata, a tanuló születési anyakönyvi kivonatának vagy személyazonossági igazolványának a másolata, iskola- vagy óvodalátogatási igazolás.
A határidőben beérkező igényléseket a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége ellenőrzi és dolgozza fel, majd javasolja támogatásra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek. A sikeresen pályázók kizárólag banki átutalással az OTP banknál nyitott számlára kapják meg a pénzügyi támogatás összegét.
Bővebb információkat a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon vagy a Szülőföldön magyarul, csíkszeredai pályázati irodájában kapnak az érdeklődők.

Pál Bíborka

Előző cikkHeineken-bojkott
Következő cikkBulgáriában teszteltek

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb