péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Igényelhető a fűtéstámogatás a 2019–2020-as idényre

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatóságán 2019. szeptember 16-tól fogadják a 2019. november 1. és 2020. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket. Azoknak a családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez.

Fűtőtestek. Segítség rászorulóknak

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 750 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.
A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában lehet átvenni, a kitöltött formanyomtatványokat pedig a mellékelt igazoló okiratokkal együtt ugyanott lehet beadni 2019. október 15-ig.
A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, amelyet a Szociális Igazgatóságon vehetnek át. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik.
További információk a 0266–315120, 115-ös mellék telefonszámon vagy Csíkszereda Polgármesteri Hivatala 28-as számú irodájában igényelhetők.
A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok – típuskérés, szükséges igazoló iratok listája – letölthető a www.szereda.ro oldalról – tájékoztatott Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Előző cikkCsak egy pontot szereztek
Következő cikkNon plus ultra…

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb