Igényelhető a fűtéstámogatás

Mától fogadják a kéréseket

112

Gyergyószentmiklóson is igényelhető mától a fűtéstámogatás. A jogosultság feltételei nem változtak, s az igénylés módja is maradt ugyanaz, mint az előző évben.

Tavaly közel 800 háztartás folyamodott pótlékért. Elkezdődött az idény Fotó: Archív

Mától adhatják le kéréseiket a Gyergyószent­mik­lósi Polgármesteri Hivatalban mindazok, akik támogatást igényelnének a közelgő fűtésidényre. Fával vagy gázzal való, illetve elektromos fűtés esetén azok jogosultak a támogatásra, akiknél a családon belül az egy személyre eső nettó jövedelem legfeljebb 615 lej, a távfűtés esetében pedig 786 lej. Akik egyedül élnek, azoknál az igénylési feltétel felső küszöbe távfűtés esetén „kézbe kapott” 1082 lej, az egyéb fűtéskategóriáknál változatlanul 615 lej.
Az eljárás változatlan az elmúlt évhez képest – tájékoztatott közleményben a gyergyószentmiklósi városháza. Azt írják, a polgármesteri hivatal szociális osztálya mindent megtesz annak érdekében, hogy az igénylők ne kelljen irodáról irodára kilincseljenek, a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák idén is belső rendszer alapján állítják ki az igazolásokat, így a lakosoknak csak formanyomtatványt kell kitölteniük. Felhívják a figyelmet, hogy a család összetételét és a jövedelmet igazoló dokumentumokat kötelező bemutatni.
Az űrlapot a polgármesteri hivatal Kárpátok utca 5. szám alatti székhelyén lehet kérni, majd kitöltve, a mellékelt igazoló okiratokkal együtt ugyanott kell leadni is. Az iroda hétfőn, kedden és csütörtökön 9 és 15 óra között, szerdán 10 és 18 óra között, pénteken pedig 9-től 14 óráig fogadja az érintetteket.
Azok, akik a teljes fűtési szezonra támogatást szeretnének kapni, legkésőbb november 20-ig kell benyújtsák az igénylési dossziét. Később is kérhető a támogatás, mindig az adott hónaptól kezdődően hagyják jóvá, amennyiben legkésőbb 20-ig leadják a kérést.
Az elmúlt idényben egyébként összesen 771 fűtéstámogatási igénylést nyújtottak be a gyer­gyószentmiklósiak, ebből 478-at távfűtésre, 270-et fafűtésre, 19-et gázzal működő fűtésre, 4-et pedig elektromos fűtésre hagytak jóvá. Leggyakoribb kizáró ok, amiért nem kaphattak támogatást az igénylők, a tulajdonukban levő gépjármű kora volt, valamint a 3000 lejt meghaladó banki letét.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek