Igényelhető a fűtéstámogatás

Csíkszeredaiak figyelmébe

43

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szociális irodája 2018. szeptember 15-től fogadja a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket – adta hírül közleményében a városháza.
A dokumentum szerint azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez:
A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 615 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.
A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában lehet átvenni, a kitöltött formanyomtatványokat pedig a mellékelt igazoló okiratokkal együtt ugyanott lehet beadni 2018. október 15-ig.
A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, amelyet a szociális irodából vehetnek át. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik.
További információk a 0266–315120/115-ös telefonszámon vagy a Városháza 28-as számú irodájában igényelhetők.
A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok letölthetők a www.szereda.ro oldalon – közölte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.