Igényekre ráfelelő kiírás

Pályázat Egyházaknak

29

Mivel a korábbi években nagy igény mutatkozott a templomok fűtésrendszerének kiépítésére, erre idén is lehetőséget nyújt Hargita Megye Tanácsának egyházaknak szóló pályázati kiírása keretében. Az előző támogatásoknak köszönhetően több templomban sikerült korszerű rendszert beüzemelni, amit az egyház és a megyei tanács egyaránt fontosnak tartott. A mostani kiírási időszakban erre újabb lehetőség nyílik.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójába (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám) május 28., 12 óráig, vagy a területi irodáknál (Szé­kely­udvarhely, 1918. December 1. út 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám, 5-ös iroda; Ma­roshévíz, Nicolae Bălcescu út 14. szám – a városháza épülete, II. emelet, 214-es iroda) május 28., 10 óráig lehet benyújtani.
Nem hagynak jóvá vissza nem térítendő támogatást azoknak az egyházközségeknek, amelyek nem számolták el az előző évben jóváhagyott vissza nem térítendő támogatást, nem fizették vissza a jóváhagyott és el nem számolt összegeket (beleértve az összegekhez tartozó késedelmi kamatokat és büntetéseket), valamint azoknak az egyházközségeknek, amelyekkel perben áll a megyei tanács.
A Hargita Megye Tanácsa által biztosított támogatás a kérelmező egyházközség által letett költségelőirányzat teljes értékének legtöbb 80 százalékát fogja képezni. A különbségből adódó 20 százalékot a kérelmező egyházközség kell biztosítsa.
A pénzügyi támogatásra jóváhagyott összegek teljes egészében, vagy adott esetben részletekben a kérelmező egyházközségnek lesznek kiutalva, az egyházi főhatóság tájékoztatásával. Az elszámoló okiratokat 2018. december 15-ig kell benyújtani. Ajánlott az elszámoló okiratok benyújtása a munkálatok elvégzése és átadása utáni harminc napon belül, de nem később, mint a finanszírozási szerződés határidejének lejárta (2018. december 15.). Abban az esetben, ha a pályázati kérelem nem felel meg a részvételi feltételeknek, nem részesül támogatásban.
A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a program útmutatójában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján, amely Hargita Megye Tanácsának székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 206-os iroda), illetve a területi irodáknál igényelhető, valamint letölthető a megyei tanács honlapjáról: egyhazak.hargitamegye.ro. Kapcsolattartó személy: Szabó Szidónia, telefon: 0266–207700 (1105-ös mellék), e-mail: szaboszidonia@hargitamegye.ro.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.