Igazítani kellett a pályázaton

Rendkívüli tanácsülés Székelyudvarhelyen

161

Módosítani kellett a Tompa László Általános Iskola, a sétatéri játszótér és sportpálya, valamint a Művelődési Ház fejlesztésére benyújtandó pályázaton, amely uniós forrásokat hívna le. A kiíró értesítette Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalát, hogy önmagában az eszközbeszerzést nem számolják el, ezért a Művelődési Ház felszerelését ki kellett venni a dokumentációból.

Tízperces tanácsülés. Rendkívül gyorsan döntöttek Fotó: Lőrincz Csaba

Villámgyors rendkívüli tanácsülésen döntöttek tegnap reggel az önkormányzati képviselők a pályázat megváltoztatásáról. Bár foghíjas volt a jelenlét, a testület döntőképes volt. A Regionális Operatív Program kiírásán való részvételt a múlt hónap végén szavazta meg a városi tanács, akkor fogadták el a Tompa László Iskola bővítésére, a városi minifocipálya, a sétatéri játszótér és környéke (ide tartozik a Művelődési Ház is) modernizálását célzó két projekt beavatkozási-engedélyezési dokumentációját. Az iratcsomó formai okok miatt nem felelt meg, ugyanis a kiíró értesítése szerint az oktatási, szociális szolgáltatásokra, továbbá a szabadidős-kulturális tevékenységekre vonatkozó komponens hangsúlyosabb kell legyen a pályázatban, mint a városi közterek, közintézmények fejlesztését célzó rész. Ezért tegnap reggel visszavonták a Művelődési Ház felszereltségének bővítéséről szóló fejezetet a dokumentációból.
A Tompa László Általános Iskola bővítésére és korszerűsítésére benyújtott pályázat összértéke 4 248 000 lej. Puskás Katalin, a beruházási és fejlesztési osztály igazgatója elmondta, hogy új épületrészt emelnének a szombatfal­vi tanintézmény mellé, az emeleten osztálytermekkel, a földszinten pedig nagyobb, szabadidős események rendezésére alkalmas helyiséggel, ugyanakkor az iskola felszereltségét is korszerűsítenék a kapott pénzből.
A városi parkban található játszótér és sportpálya újratervezésére, korszerűsítésére – nyertes pályázat esetén – szintén több mint 4 millió lejt költene a város.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek