Ifjúsági vita Kelemen Hunorral: A fiatalok is szót kaptak

Vita formájában tehették fel kérdéseiket, meglátásaikat az érdeklődők tegnap délután Kelemen Hunornak, az RMDSZ államelnökjelöltjének Székelyudvarhelyen, a Mokka kávézóban.

Fórum. Komoly témákról kötetlen légkörben                                                                   Fotó: Szilágyi Dalma-Orsolya

Oktatás és környezetvédelem volt az a két lényeges téma, amely köré az ifjúsági vita épült. Ezek érdeklik leginkább a fiatal generációt. Kelemen Hunor a két téma feldobása előtt tíz percben röviden ismertette azokat a meglátásait, amelyeket a kampány során hallhattunk tőle. Ezek után a jelenlévők is feltehették az adott témákkal kapcsolatos kérdéseiket, feltevéseiket, véleményeiket.
− Évek óta már rendszeresen találkozok a fiatalokkal, mert meg akarom érteni azt, amit gondolnak a világról, mivel ők teljesen másképp látják a dolgokat, mint azok, akik 1989 előtt születtek – vélekedett Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnökjelöltje.
A rendhagyó vitakörön számos kérdés elhangzott, mind az oktatással, mind a környezetvédelemmel kapcsolatosan. A fiatalok az illegális fakitermelésről, a román nyelv könnyebb elsajátításáról, az államelnök konkrét hatásköreiről, az oktatással kapcsolatos fejlesztések kivitelezéséről érdeklődtek, valamint arról is, hogy milyen módon lehet az embereket ösztönözni a környezettudatosságra.
− Az államelnök, akárcsak a szülő, példát tud mutatni. Épp ezért is érkeztünk múltkor rollereken a szavazatokkal, hogy példát mutassunk, hogy nem csak egy luxusautóval kivitelezhetők ezek a dolgok − emelte ki Kelemen Hunor.
A globális és helyi kérdések mellett helyi közéleti gondokról is szó esett, amelyek megoldásra várnak, ugyanakkor hangsúlyozták a rendezvény két témájának a fontosságát. A Felsőboldogfalváról érkezők például azt szeretnék, épüljön egy bicikliút a település és Székelyudvarhely között, hogy a gyerekek kerékpárral tudjanak iskolába menni.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb