Ifjúsági találkozó a Városházán

49

Hét ország nyolc városának mintegy húsz fiatalja tartózkodik Szé­kelyudvarhelyen, ismerkednek a helyi ifjúsági és civilszervezetek munkájával, illetve a térséggel. A Városháza Szent István-termében tartott találkozó egy európai uniós pályázat részeként jött lét­re, amelyben a helyi önkormányzat is részt vesz. A projekt lényege: erősíteni és tudatosítani a fiatalokban az Unióhoz való tartozás érzését.

uh_ifjusagi_talalkozo

Légy fiatal! – Európa építése a fiatalok részvételével – ez a címe a február 3–6. között zajló találkozónak, amely a hatodik a sorban, minden részt vevő város rendez egyet. Lettország, Szlovénia, Olaszország, Spanyolország, Ciprus, Magyarország, illetve Románia nyolc városából érkeztek a fiatalok Udvarhelyre. A találkozón a részt vevő városok képviselői ifjúsági programjaikat ismertetve tapasztalatot cserélhetnek, tanulhatnak egymástól. Székelyudvarhelyről az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), a Caritas, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA), illetve diáktanácsok tartanak vetített képes előadást fiatalokat megcélzó tevékenységeikről, bevált kezdeményezésekről. Önkormányzatok, polgármesteri hivatalok képviselői is részt vesznek az eseményen. Az uniós projektben az ehhez hasonló találkozók szervezésén túl iskolásoknak szóló logópályázat, weboldal, kisfilmek és reklámfilmek készítése is szerepel, amelyek célja erősíteni és tudatosítani a fiatalokban az Európai Unióhoz való tartozás érzését és szorgalmazni a helyi közösségekben a fiatalság polgári kezdeményezőképességét és elköteleződését.
– A találkozón az angol a köz­vetítő nyelv, amelyet tulajdonképpen szinte senki nem beszél anyanyelvi szinten, de a fiatalok jól megértetik magukat egymással, a hangulat baráti – nyilatkozta Gidó Csaba történelemtanár, önkormány­zati képviselő.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek