Ifjúság napja a megyeházán

49

A fiataloké volt a főszerep tegnap délelőtt a megyeháza amfiteátrumában megszervezett elő­adássorozaton, amelynek ke­re­tében szó esett pályaválasztásról, a boldogulás esélyéről, a hegyimentésről és búvárkodásról, illetve a közösségi oldalak helyes használatáról.

Gondoltunk rátok a megyenapok alkalmából összeállított programban is, több izgalmas előadás és sportrendezvény közül válogathattok majd. Azt kívánom mindnyájatoknak, hogy használjátok ki a lehetőséget és töltsétek együtt és tartalmasan a szabadidőtöket – köszöntötte a megnyitón jelen lévőket Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője.
Ezt követően Barabás Csaba, a megyei tanács fejlesztési ügynökségének igazgatója vázolta, milyen lehetőségek közül választhatnak a fiatalok az iskola befejezését követően.
– A felsőfokú végzettség, a jó iskola és a jó jegyek nem nyújtanak garanciát arra, hogy a tanulmányok befejezésével jó munkahelyet és vezető pozíciót töltötök majd be – hangsúlyozta.
Barabás szerint a jó tanulmányi eredményeknél fontosabb, hogy a fiataloknak legyen életcéljuk és tervük arra, hogy azt miként érhetik el.
Fekete Örs, a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat vezetője a hegyimen­tés­ről és búvárkodásról beszélt a fiataloknak, akik egyébként pénteken, május 6-án élőben is kipróbálhatják a búvárkodást a csíkszeredai Csíki Csobbanóban este 6 órától.
Végül Iochom Zsolt a közösségi oldalak használatáról beszélt.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek