Ifikkel nem lehet

39

Alig több mint egy hete kezdetét vette a Jégkorong Erste Liga 2018/2019-es idénye, amely kezdi felvenni azt a ritmust, amelyet megjósoltak neki a szezon kezdete előtt. Meglepetések ugyan vannak, ez a sport velejárója, de a hétvége alaposan bizonyította, hogy kétszintes lett a bajnokság.
Történt ugyanis, hogy a nyáron a ligát éveken át domináló DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest elhagyta a ligát, míg helyükre érkezett a Gyergyói Hoki Klub, a Debreceni DEAC, a Schiller-Vasas és a Hoki Klub Budapest. Ebből a négyesből viszont csak a gyergyói, illetve a debreceni csapat vette komolyan a ligát, és erősítettek ennek megfelelően. A másik kettő tett erre magasról. Nemhogy tapasztalt játékosokat nem igazoltak, de még légiósokat sem. Viszont ezen két csapat mellett a Fehérvári Titánok és a Vienna Capitals is tett magasról a ligára, és 18 éveseket küldött hadirendbe, néhány légióssal megtűzdelve őket. Legalább komolyabban vették, mint az előbbi kettő. Az eredmények viszont így sem jönnek és nem is fognak. A felvezetőhöz mérten meglepetések előfordulhatnak, de a tartós siker titka nem ez.
Gyakorlatilag ez a négy csapat ifistákkal vagy olyan játékosokkal kezdte meg a szezont, akik a korábbi években kihulltak az Erste Ligából, mert nem tudták megfogni.
És ennek az lett az eredménye, hogy a nagyok, amikor lassan kezdenek belemelegedni, akkor jönnek a vízilabda-eredmények: 7–1, 8–2, 6–2, 8–0. És ezen sorok írásakor a Brassói Corona épp 7–1-re vezet 29 perc után, idegenben, a Titánok ellen.
Nem tudom, mi értelme volt így ennek, de valószínű, akik ezt kitalálták, sokkal jobban tudják. Azt viszont nem hiszem, hogy használ az ilyen ificsapatoknak, hogy ellenük félgőzzel játsszanak a nagyok, és még így is tucatjával kapják a gólokat.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.