Ifikkel bővítették ki a keretet

20

Nem kevesebb mint hét ifjúsági játékossal egészült ki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kerete. A fiatalok a szezon kezdetéig biztosan a kék-fehérekkel edzenek, és majd elválik, hogy közülük kik kapnak lehetőséget a bizonyításra.

Közel egy hónapja Hozó Levente edző vezetésével „szárazon” készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, ahol egy kis vérfrissítés is zajlott, miután nem kevesebb mint hét ifi játékos is velük végzi az alapozást a soron következő bajnoki idényre.
Kristó Csongor, illetve Antal László az ISK Csíkszereda U18-as csapatából jött fel, míg Silló Huba, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Szabó Ákos, illetve Boldizsár Cristian a Sapientia U23-as csapatából érkezett vissza a Sportklubhoz.
Amint azt a csíki csapat egy korábbi közleményében jelezte, a keret magja egyben maradt, és a jelenlegi körülmények között mindössze Horváth László az egyetlen távozó, aki aktív jégkorongos pályafutásával felhagyott és a tanulmányai folytatására koncentrál a jövőben. Ugyanakkor van három játékos: Becze Tihamér, Salló Alpár, illetve Láday Tamás, akik egyénileg készülnek a szezonra.
Ugyancsak a csíkiak korábbi közleménye szerint Andrej Ta­ra­tuhin, illetve Gyenisz Kuljas marad a csapatnál, ám Hodos László klubelnök elmondása szerint a tavalyi szezonban megismert fehérorosz Makszim Szamankovval is megegyeztek szóban a folytatást illetően, sőt utóbbi kettő esetében elindítják a honosítást.
Újdonság a Sportklub kapcsán még az, hogy folyamatosak az egyeztetések a még mindig Csíkban tartózkodó Jason Morgan vezetőedzővel, akivel minden bizonnyal hamarosan megállapodnak a folytatást illetően.

Sofron marad a MAC-ban
A csíkszeredai születésű, ám a hoki alapjait Székesfehérváron megtanuló Sofron István annak ellenére marad a MAC-HKB Budapest csapatában, hogy az a soron következő idényben a szlovák Extraliga helyett az Erste Ligában indul el. Sofron a legutóbbi idényben a MAC egyik húzóembere volt az Extraligában, hiszen 4 meccsen 48 pontot termelt.
A jkb.hu egy érdekességet is „előbányászott” vele kapcsolatban: Sofron István még soha nem játszott a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, minthogy annak idején az EBEL-be nőtt bele, majd a DEL-ben és az ECHL-ben, végül pedig az Extraligában próbálhatta ki magát. A tavalyi környezetváltozás a válogatott szempontjából is jót tett a támadónak, a nottinghami olimpiai selejtezőkön is hozta a pont/meccset, 1 találata mellett 2 asszisztot jegyzett.

Finn vezetőedző a Titánoknál
A Fehérvári Titánok alakulatánál Kiss Dániel helyét a 33 esztendős finn Kasper Vuorinen veszi át a kispadon.
Kasper Vuorinent alapos cikkben mutatták be a klub hivatalos honlapján. Röviden összefoglalva: az 1986-os születésű tréner már húszévesen abbahagyta a hokit, majd az utánpótlásban kezdett dolgozni. Eddigi pályafutása csúcsára az előző idényben jutott el, amikor előbb a Ravensburg Towerstars, majd a Mora IK segédedzője volt. Felnőttcsapat mellett először dolgozhat pályafutása során. Kiválasztásában bizonyára szerepet játszott, hogy a Hydro Fehérvár AV19-nek finn vezetőedzője van Antti Karhula személyében. „Kasper Vuorinen segítője Arany Máté lesz. A korábbi vezetőedző, Kiss Dávid marad a klub kötelékében, de más feladatokat szeretnénk rábízni” – kommentálta a hírt Szélig Viktor, a klub általános igazgatója.

Korábbi edzőjével számol a Brassói Corona
Alakul a Brassói Corona jégkorongcsapatának a kerete is a soron következő bajnoki idényre nézve. Az Erste Liga hivatalos oldala a csapat menedzserével, Mihály Árpáddal, beszélgetett.
A korábbi magyar válogatott sportoló a második idényére készül mint menedzser az aktív jégkorongtól való visszavonulása óta. A fentebb említett interjúban Mihály kifejtette: bár jól indult a 2019/2020-es idény, de menet közben a légiósok körül nagy volt a jövés-menés, és ez végül befolyásolta azt, hogy ne legyen egy sikeres idény. Ezt az állítást alátámasztja az is, hogy a Corona nem jutott be a Román-kupa fináléjába sem, amelyet a Csíkszeredai Sportklub nyert meg, majd az Erste Liga negyeddöntőjében egy hétmeccses párharcban a Gyergyói HK kiejtse őket.
Most viszont gőzerővel készítik a soron következő idény keretét, Tomas Klempa és Radim Valchar személyében máris két parádés játékost sikerült leigazolniuk, és amennyiben Albert Zagidulin honosítását is végigviszik, akkor az csak hab lesz a tortán.
– Alakul a csapat, még pár helyre keressük a megfelelő embereket. Főleg a hátvédposzton van szükség további erősítésre. Örülünk, hogy Valchar és Zagidullin is aláírt. Előbbi már román játékosnak számít, és utóbbi esetében is kezdeményezték a honosítást, így nem visznek el légiós helyet. Boriszenko is marad, jól teljesített tavaly, Klempa pedig visszatér Brassóba. Két további légióst már kinéztünk, a többi helyre még folynak a tárgyalások. A többségük kanadai lesz, de európai játékosokkal is tárgyalunk. Már második hete zajlik a száraz felkészülés közösen, előtte pedig egyénileg edzett mindenki. Hasznosan töltötték a járvány alatti időszakot is: béreltek súlyokat, jártak futni vagy biciklizni. Jó állapotban tértek vissza a srácok, elégedettek vagyunk velük. A visszavonult Zsók Levente lett a másodedző, ő irányítja most a felkészülést – fogalmazott Mihály Árpád.
Ami pedig a csapat edzőjének kilétét illeti, már félig megoldódott a probléma. A másodedzői feladatokat az idén visszavonuló Zsók Levente látja el, míg a vezetőedzőnek a tavalyi szezon végén erre a posztra kinevezett Dave MacQueent szeretnék, akivel folynak a tárgyalások a folytatást illetően.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.