Idősek nappali foglalkoztatójává alakítják

Megőrzi közösségi funkcióját a szombatfalvi Népház

307

Újabb nyertes uniós pályázata van Székelyudvarhelynek. Az elnyert pénzből a város szombatfalvi részén található ún. Népházat újítják fel és alakítják át időseknek szánt nappali foglalkoztató központtá.

Ilyen lesz a Népház. Időseknek nyújt majd aktív tevékenységet Fotó: Polgármesteri Hivatal

Vissza nem térítendő támogatási szerződést írt alá szerdán Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere Gyulafehérváron, a Központi Fejlesztési Ügynökség Igazgatóságán. Ismét európai uniós forrásból nyert a polgármesteri hivatal nagy értékű támogatást egy 2017 őszén benyújtott pályázatára, amely egy, a város szombatfalvi részében található ingatlan tatarozását tűzte ki célul.
Lapunkban tavaly nyáron már írtunk a projektről, amelynek során nemcsak teljesen felújítják az Orbán Balázs utca 100. szám alatt található épületet, hanem ki is bővítik, és az időskorú városlakók számára alkalmas nappali foglalkoztató központot, egyfajta közösségi házat alakítanak ki benne.
A Népház ma már többnyire kihasználatlan, bár korábban számos kulturális, közösségi rendezvénynek adott otthont, tartottak benne bálokat, színjátszó fesztivált, huszáravatót is, de időközben korszerűtlenné vált és az állaga is romlásnak indult.
A pályázat által lehetővé tett munkálatok során kicserélik a berendezést is a nyugdíjas korosztály igényeinek megfelelően. A beruházás összértéke: 2 200 428 lej, a vissza nem térítendő támogatás értéke pedig 2 107 418 lej – olvasható a polgármesteri hivatal honlapján. A munka várhatóan a jövő év elején kezdődik el és 2021-ben fejeződik be.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek