Idősek napi ünnepségek

29

Az idősek, vagy ha úgy tetszik, a „korábban születettek” tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, nemcsak a megélt életévükért, illetve a tengernyi összegyűlt tapasztalatért és bölcsességért, hanem azon egyszerű okból is, hogy a szó szoros értelmében az életünket köszönhetjük nekik.
Minden évben van egy nap, amikor ők kerülnek a figyelem középpontjába, ez a nap október elseje, az idősek világnapja. Idősek napi ünnepségek nemcsak erre az egy napra korlátozódnak, gyakorlatilag egész októberben tartottak a szépkorúakat köszöntő rendezvények.
A Gyulafehérvári Caritas Hargita megye több településén szervezett ünnepséget, ezek általában szentmisével kezdődtek, és előadásokkal, énekekkel, táncos fellépésekkel folytatódtak. A műsort követően virágokkal és agapéval köszöntötték sokat megélt embertársainkat. Csíkszeredában két helyszínen mintegy száz személy vett részt az eseményeken, Udvarhelyszéken nyolc településen 459-en ünnepeltek, míg Gyergyóremetén és Gyer­gyó­szent­miklóson összesen 532 fővel képviseltette magát az a generáció, melynek gyökereinket köszönhetjük.
Gegő Imre, Csíkszereda

Az idősek nemzetközi napja alkalmával rendezett ünnepségeket Hargita Megye Tanácsa, a helyi polgármesteri hivatalok, valamint a Gedeon Richter România S. A. támogatta.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek