Idén sem, de majd jövőre…

110

Az utolsó fordulót rendezik a román labdarúgó harmadik ligában, amely I-es csoportjában is eldőlt minden nyitott kérdés. Az FK Csíkszereda alakulata idén is úgy indult neki a bajnokságnak, akárcsak tavaly, hogy fel szeretne kerülni a második osztályba. Tavaly a sorsuk saját kezükben volt, míg az idén másoktól függtek. Bukta lett mindkétszer a vége. Úgy néz ki viszont, hogy az FK Csíkszeredára ez a sors jutott ki, hiszen évekkel ezelőtt hiába nyerte fölényesen a megyei kiírást, csupán harmadik nekifutásra sikerült feljutni a harmadik ligába.
Ezúttal is marad a következő idényre a próbálkozás, hiszen minden bizonnyal az Fk-nál nem tesznek le a kitűzött célokról. Mindig, minden körülmények között nehéz osztályt váltani. A csíki csapat első két évében beleszokott a mezőnybe, majd az elmúlt kettőben igyekezett föléje nőni, de mindig akadt olyan, aki jobb lett végül. Jövőre sem lesz könnyű. Ha az FK marad ebben a csoportban, akkor megmarad ellenfélül az óriási erőket megmozgató Galaci Oțelul, és jön alulról az újjáalakított AS SR Brassó.
Ami viszont különbözik a megyei, illetve a harmadik ligás szereplés között, hogy míg az FK az osztályváltáskor tele volt nem saját nevelésű játékosokkal, a harmadik ligában fokozott figyelmet kapnak a hazai sportolók. Természetesen kiegészítést kapva. Ellentétben mondjuk a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val, ahol a keretet már a harmadik ligában feltöltötték tapasztalt játékosokkal, akik ugyan nem voltak háromszékiek, vagy éppen székelyek.
Előbbi pedig sokkal szimpatikusabb és előremutatóbb, amelynek remélhetőleg meg lesz a gyümölcse is.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.