Idén nem tartják meg: Törölték a wimbledoni GS-tornát

30

A második világháborút követően először történik meg, hogy egy évben nem rendezik meg a wimbledoni női és férfi tenisz Grand Slam-tornát. A legrangosabb gyepen zajló tenisztornát nem halasztották, hanem törölték az idei versenynaptárból, szerdán ugyanakkor azt is bejelentették, hogy június 13-ig biztosan nem rendeznek profi teniszmeccset a világon. A férfi és női profi teniszezők szervezete azt is közölte, a koronavírus-járvány alakulásának függvényében a június közepi dátumot akár több héttel halaszthatják.

Idén nem védheti meg címét Simona Halep Wimbledonban. Jövőben lesz esélye rá

A koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a wimbledoni női és férfi Grand Slam-tornát – jelentette be szerdán a versenyt szervező All England Club (AELTC) elnöksége. A torna 1877 óta íródó története során ez lesz a tizedik olyan év, amelyben elmarad a viadal, a korábbi kilenc alkalommal mindig háború miatt történt ez.
Az AELTC a torna hivatalos honlapján közzétett bejelentése szerint a világot sújtó koronavírus-járvány miatt úgy ítélték meg, hogy idén egészségügyi kockázatok nélkül nem lehet a tornát megrendezni, ezért arra nem is kerül sor. A szervezők hetek óta kivártak a végső döntés meghozatalával, amelyre válságértekezletek sora után került sor szerdán. A wimbledoni tenisztorna előkészületeit április elején meg kell kezdeni, s ehhez sok dolgozó együttes, közös jelenlétére van szükség a torna helyszínén, ám a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezen munkatársak helyzete nem feltétlenül biztosítható.
„Nagyon nehéz döntést hoztunk, de a legfontosabb, hogy a lehető legteljesebb mértékben figyelembe vegyük a jelenlegi közegészségügyi helyzetet, valamint mindazok egészségét és biztonságát, akik bármilyen minőségben is részt vesznek a versenyen, legyen szó nézőről, játékosról, szervezőről vagy éppen önkéntesről” – áll a torna hivatalos honlapján kiadott közleményben. Az idei tornát június 29-én kezdték volna, s két hét múlva ért volna véget.
A döntés értelmében a 134. wimbledoni tenisztornára 2020. helyett 2021-ben kerül majd sor, a tervek szerint jövő június 28-tól július 11-ig tart.
Ezzel az idei lesz a tizedik olyan év, amikor nem rendezik meg a tornát, de csak az első olyan alkalom, amikor békeidőben halasztanak – korábban az első és a második világháború idején nem került sor a versenyre.
A wimbledoni tenisztorna (The Championships) a legrégebbi és a legtöbb hagyománnyal bíró teniszverseny a világon. Az évente megrendezett négy legrangosabb teniszverseny, a Grand Slam-tornák egyike, és történelme, valamint nagy hagyományai miatt ezek közül is Wimbledon a leghíresebb és sokak szerint a legkiemelkedőbb. A négy Grand Slam-torna közül csak a wimbledonit játsszák füves borításon. A 19 millió eurós összdíjazású verseny címvédője a férfiaknál a szerb Novak Djokovic, míg a nőknél a román Simona Halep.
A négy Grand Slam-torna közül idén csak az Australian Opent tartották meg, a május 24. és június 6. között tervezett Roland Garrost elnapolták, a szervezők szeptemberben vagy októberben pótolnák a viadalt, az US Open pedig a tervek szerint augusztus 31-én kezdődne és szeptember 13-án érne véget.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek